"Σφαγή" και διαλυτικά φαινόμενα για τις "Πρέσπες"- Τσίπρας αντιμέτωπος με Καμμένο

Δε λέει να κοπάσει - όχι τουλάχιστον μέχρι να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να περάσει το πολιτικό σκηνικό σε νέα "πίστα- η φωτιά σε Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, με όλους να είναι εναντίον όλων και τον ...Πάνο Καμμένο να επιτίθεται δριμύτατα στον πρώην κυβερνητικό του εταίρο.

Εν αρχή, επιβεβαιώθηκε ότι η Συμφωνία με την πΓΔΜ αποτέλεσε θρυαλλίδα

οριζόντιων εξελίξεων για το εγχώριο πολιτικό σύστημα.

Κόμματα διαλύονται, βουλευτές πηγαινοέρχονται, το ΚΙΝΑΛ σπαράσσεται και μένουν ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ αλώβητοι, να κονταροχτυπιούνται σε μία μάχη που θυμίζει έντονα την επιστροφή στις προμνημονιακές εποχές, με κραταιό τον δικομματισμό.

Η διάλυση του Ποταμιού

Το Ποτάμι χθες, μέσα από ξαφνικές και μάλλον περίεργες διαδικασίες, χθες διαλύθηκε.

Ο Γιώργος Αμυράς, ανεξαρτητοποιήθηκε πρωί- πρωί, αφήνοντας το κόμμα του χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα και προφασιζόμενος ότι δεν θα μπορούσε να παραμείνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος εφόσον είναι αντίθετος προς τις "Πρέσπες", επικύρωσε τους τίτλους τέλους του Ποταμιού.

Μετά από ένα παρασκήνιο ολίγων ωρών , κατά το οποίο ο Γ. Ψαριανός "είδε" προσχώρηση του Θ. Θεοχαρόπουλου στο Ποτάμι προκειμένου να διασωθεί η Κ.Ο του, τα "σύννεφα" διέλυσε ο κανονισμός της Βουλής ( Ποτάμι δεν υφίσταται ως κοινοβουλευτικό κόμμα άπαξ κι έμεινε με τέσσερις βουλευτές), τελικώς αποχώρησε και ο Γρ. Ψαριανός.

Αμφότεροι δηλώνουν ότι θα μείνουν ανεξάρτητοι βουλευτές έως τις εκλογές, έχοντας πάντως ως τελικό προορισμό, τη Ν.Δ.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης πάντως διαμήνυσε χθες ότι το κόμμα λαβώθηκε αλλά κάτω δεν το βάζει, δείχνοντας προς αυτόνομη εκλογική κάθοδο.

ΚΙΝΑΛ όπως ΠΑΣΟΚ

Σε αντάρα βρίσκονται και στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς η Φώφη Γεννηματά έχει πλείστα όσα εσωτερικά ζητήματα να λύσει ( εξ' ου και προανήγγειλε συνέδριο για τον Μάρτιο).

Η διαγραφή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου άνοιξε το "κουτί της πανδώρας" μέσα στο κόμμα, με τον ίδιο να δηλώνει ότι η κ. Γεννηματά του πρότεινε να ηγηθεί το ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να μην υπερψήφιζε τη Συμφωνία των Πρεσπών και τον Γιώργο Παπανδρέου να επικοινωνεί με τον κ. Θεοχαρόπουλο, δηλώνοντας έκπληξη και προβληματισμό για την εξέλιξη της διαγραφής του.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΙΝΑΛ ( στη βουλή υπάρχει μόνον ως Δημοκρατική Συμπαράταξη) είναι μια συνεργασία κομμάτων υπό την ομπρέλα του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ από την οποία σήμερα έχουν φύγει τα περισσότερα ( Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ) ενώ το ΚΙΔΗΣΟ, δια του πρώην πρωθυπουργού, διατυπώνει ενστάσεις.

Τσίπρας και Καμμένος

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο Κέντρο, στο Μαξίμου εμφορούνται από τον ενθουσιασμό της γνωστής μαοικής ρήσης: Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση.

Η εγκαθίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και βασικώς του Α. Τσίπρα ως αδιαφιλονίκητου "ηγέτητης Κεντροαριστεράς", δεν ήταν προιόν συγκυρίας αλλά στρατηγήματος και επιδίωξης του πρωθυπουργού, καθώς η συνεργασία με τον Π. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ, είχε συγκεκριμένη ημερομηνία λήξεως.

Και αν στο Μαξίμου αυτή τη στιγμή τα βλέμματα όλα είναι στη Βουλή και στη μάχη των 151 βουλευτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών που θα ψηφιστεί εκτός απροόπτου την Πέμπτη ( π.χ μια πρόταση μομφής της Ν.Δ) , η κλιμάκωση των επιθέσεων του Π. Καμμένου στην Κυβέρνηση, προκαλεί αμηχανία.

Οι τόνοι θα κρατηθούν χαμηλοί από κυβερνητικής πλευράς προς τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο οποίος χθες, αγκαζέ με τον χρυσαυγίτη Κασιδιάρη έδωσαν σόου στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Ο δε Καμμένος ανέβασε "στροφές" λέγοντας προς την πλειοψηφία ( τον Α. Τσίπρα ουσιαστικά) ότι έκαναν μια κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης , κυβέρνηση αποστασίας.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, έχει τον πόνο του με τους υπουργούς που δεν έχει σκοπό να αποπέμψει ο Α. Τσίπρας από το υπουργικό Συμβούλιο ( π.χ την Έλενα Κουντουρά) ενώ "βεντέτα" έχει ανοίξει εδώ και μήνες με τον πρώην ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά, κατηγορώντας τον για συνδιαλλαγές και δοσολοψηψίες με αξονα τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα