Ημερολογια της santa friday, ημερα 6η

09:33 16/1/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο InsiderΠερίληψη προηγουμένου:Οι θρυλικοί ήρωες της Santa Friday, οι φημισμένοι ερευνητές Τζώννυ Κλουζώ και Νικ Γκριζλι, (συντομία του Μεγκρίζλι) περιδιαβαίνουν την αγρια δύση της Βορείου Αμερικής αναζητώντας την χαμένη τιμή (δηλαδή το ..."νόμισμα") της... δορυφορικής εκπομπής της Santa Friday.
Από την βάση τους στην Santa Friday, ο πιστός τους Bill Oldie στέλνει μηνήματα με τηλεγραφήματα και περιστέρια: γυρίστε πίσω πριν αρπάξετε καμμιά ...κακουργηματική πνευμονία: θα κάνω "διαγωνισμό με ...διαπραγματεύσεις", όπως πάντα, κάποιον
μεθυσμένο γελαδάρη θα βρώ να υπογράψει ξανά μιά νέα Εγγύηση.
"Το χρήμα ψάχνουμε, Billie Oldie", απαντάνε. "Μια πεντακοσαρού περίπου, που κάθε νέα σελήνη (με σελήνες μετράνε τους μήνες στην Santa Friday) αυξάνεται κατά ενα ... κακουργηματάκι".
--------------
Ενοχλημένος από την φασαρία από τα περιστέρια που επέστρεφαν στην στρωμένη με χαλίκια ταράτσα στην οποία βλέπει το γραφείο του, o Simos-boss, ουπαρχηγός του ράντσου Simos&Simos= Εγγύηση άνοιξε νωχελικά τα μάτια του, έτριψε το σβέρκο του που είχε πιαστεί και παρήγγειλε Texas steak ψημένο στην καυτή πέτρα, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Τζώννυ και τον Νικ που δειπνούν κάτω από το φώς των αστεριών της και κοιμούνται σε πάνινη σκηνή…
Αφού στανιάρισε λιγάκι και ήπιε και τρεις κούπες κατάμαυρο καφέ, με την έκφραση της ευτυχίας ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του, ανατσουτσούρισε:
"Αφού έκανα ενημέρωση, κάθε βδομάδα κάνω και από μιά ενημέρωση στο Συμβούλιο του Ράντσου, τι άλλο να κάνω; Και μετά, με κίνδυνο να πέσω, και να μείνει το ράντσο ακέφαλο, ανεβαίνω και στην ξύλινη δεξαμενή νερού – να θυμηθώ να φωνάξω τον Sara-Bako να καρφώσει τις δυό σανίδες που κουνιούνται, γιατί καμμιά ώρα θα πνιγώ μέσα σε τρεις ιντσες νερό – και μοιράζω τα φύλλα που τύπωσε η πιστή μου οικονόμος Kiki-Tso , στενή φίλη του Simos-big-boss, τουαρχηγού.
-----------------
" Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά τη σημερινή υπ’ αριθμ. 1068 συνεδρίασή του (Παρασκευή, 4/1/2013), ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:Ενημερώθηκε για το θέμα της διανομής και εκμετάλλευσης του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ Α.Ε. Ειδικότερα, ενημερώθηκε για τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη,καθώς και για τις ενέργειες που προτείνονται, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της εταιρείας.....----------------
Και ξανά-μανα πάνω στην δεξαμενή με τα φυλλάδια στο χέρι:
-----------------Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά τη σημερινή (Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013), υπ’ αριθμ. 1069 συνεδρίασή του, ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:
1….. 2….. 3. Ενημερώθηκε για τις εξελίξεις που αφορούν στη διανομή και εκμετάλλευση του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ Α.Ε. Η ειδική ομάδα που είχε συσταθεί για να μελετήσει το θέμα και να προτείνει λύσεις, θα υποβάλει πρόταση σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ για τις δυνατότητες που υπάρχουν, προκειμένου να εξασφαλιστούν με τον βέλτιστο τρόπο τα συμφέροντα της ΕΡΤ.
-----------------
"Φωνάζω συνέχεια", συνέχισε ο Simos-boss, με την δυσφορία από τα φασόλια φούρνου με τα οποία συνόδεψε την μπριζόλα του να εμφανίζεται σιγά σιγά στο προμέτωπό του: "Κινδυνεύουν τα συμφέροντα μας. Κινδυνεύουν τα συμφέροντα μας"!!!!
"Αλλά μόνο την ηχώ της φωνής μου ακούω από το φαράγγι του Γκραν Κάνυον", σκέφτηκε με μια μικρή δόση κατάθλιψης."Αλλιώς τα περίμενα. Είχα την ελπίδα ότι μόλις ακούσουν ότι κάνουμε ενημερωση και ξανά ενημέρωση θα τρομάξουν έστω λιγουλάκι βρε παιδί μου" συνέχισε με την φωνή του να αρχίζει να μεταλαμπαδιάζει την αμφιβολία.
"Ποιοί θα τρομάξουν, τα γελάδια;" ρώτησε απορημένος ο Billie Oldie, o πιστός του σύμβουλος, ο ακάματος εργάτης που σκεπάζει όλα τα περιτώματα των γελαδιών του ράντσου
"Οχι ρε Billie, το Κολοράντο και το Τορόντο θέλουμε να τρομάξει, που δεν μας πληρώνουν για τα γελάδια που στέλνουμε" απάντησε με μια δόση επιτίμησης οSimos-Boss. "Αλλωστε δεν λένε ότι η ενημέρωση είναι το καλύτερο εξάσφαιρο στην Αγρια Δύση;"
"Simos-boss, εννοείς ότι πλέον η Simos & Simos=Eγγύηση παράγει και εξάσφαιρα;" εξυσε το κούτελο απορημένος ο Billie Oldie.
"Εμ και γιατί νομίζεις ότι φέραμε εδώ την Salagoudarling", συνέχισε ο Simos-boss. "Δεν είδες ότι κατατρόμαξε τον Μαμαλ-Cook που εξαφανίστηκε στις στέπες της Μεσσαράς;"
"Εγώ νόμιζα ότι τρόμαξε από το κόστος της τροφής των γελαδιών", είπε χαμηλόφωνα ο Billie Oldie. "Που να μυρίσεις τις ευωδίες που αναγκάζομαι να σκεπάζω κάθε μέρα", συνέχισε μελαγολικά, "επειδή συνηθίσατε τα γελάδια να τρώνε σολωμό και φουά γκρά".
"Ακου Billie, τώρα που το θυμήθηκα", είπε ο Simos-boss, πρέπει να καθαρίσουμε τον Calf-a-John, είναι εντολή από τον Simos-big-boss που πήρε εντολή από τοMaxi-Ranch: εν ανάγκη, τάισε τον στα γελάδια".
"Δεν κάνω εγώ τέτοια πράγματα", αντέδρασε οργισμένος ο Billie Oldie. "Ο Calf-a-John ειναι πιστός στις λειτουργίες του ράντσου, σύντροφος μου στις μοναξιές της ζωής, είναι ο μόνος που με καταλαβαίνει. Και συ μου ζητάς να τον φυτέψω απότιστο για κάνα δυό κακουργηματάκια;"
"…Και αν o Calf-a-John μου ξεγλυστρίσει και ανέβει στην δεξαμενή νερού -τις σανίδες που θέλουν κάρφωμα να μην ξεχάσω-και μοιράσει την απόφαση του Συμβουλίου του Ράντσου που μου έδωσε την πεντακοσούρα;" σκέφτηκε από μέσα του ο Billie Oldie. H τελευταία αυτή σκέψη τον κούρντισε σαν ελατήριο, σηκώθηκε απότομα, πήρε το γνωστό ύφος του ατσάλινου αγάλματος και είπε: "Οχι, δεν τον φυτεύω, και δεν μπορείς να μου κάνεις τίποτα".
Με μιά απότομη κίνηση ο Billie Oldie γύρισε και πέρασε από την πόρτα, με ευκινησία που θα ζήλευε και αίλουροειδές στην έρημο της Las Ippokratous.

"Μα πότε τα βρήκαν αυτοί οι δύο", αναρωτήθηκε σιωπηλά ο Simos-boss, με την οδοντογλυφίδα να παιχνιδίζει ανάμεσα στα δόντια του. "Εδώ μόλις ανέλαβε οSimos-big-boss, ο Calf-a-John ορκίστηκε να μην ξαναφάει μπριζόλα στην πέτρα αν δεν φέρει ότι χαρτιά χρειάζονται για να τον φάμε τον Billie Oldie, τώρα τακίμιασαν ξανά; α ρε τι κάνει η κατασκήνωση στο βουνό!"
--------------
Η σκληρή ζωή στο Ράντσο της Santa Friday, οι ανίερες συμμαχίες, οι γελαδάρηδες ειδικων θέσεων, το σκάνδαλο της φιλοξενίας χωρίς ενοίκιο στα διαδικτυακά ορυχεία. Η επιστροφή του Τζώννυ Κλουζώ και του Νικ Μεγκρίζλι και η ανακούφιση του Billie Oldie.
Ποιοί πήραν το χαμένο "νόμισμα" της δορυφορικής εκπομπής της Santa Friday; Ποιός Σερίφης λαδώνει ήδη τα εξάσφαιρα του για τον Simos-Boss;
Η συγκλονιστική συνέχεια μόνο στα Ημερολόγια της Santa Friday
Keywords
Τυχαία Θέματα