Δια χειρός Μουν στην Πυλαία ο Ολυμπιακός!

Ο Τζαμάριο Μουν ήταν αυτός που καθόρισε με δικό του κάρφωμα στο τέλος τον νικητή (74-72) στον αγώνα του Ολυμπιακού στο κλειστό της Πυλαίας απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν ο κορυφαίος παίκτης των Πρωταθλητών Ευρώπης, καθώς οδήγησε την ομάδα του στο τέλος στη μεγάλη ανατροπή στο τελευταίο λεπτό και ενώ οι γηπεδούχοι βρίσκονταν μπροστά με 72-67.

Ο Μουν όμως με δικό του τρίποντο μείωσε αρχικά σε

72-70, ενώ ο Ματ Λοτζέσκι με δύο βολές έφερε το παιχνίδι στα ίσα, για να έρθει πάλι ο Μουν και με δικό του κάρφωμα να χαρίσει στον Ολυμπιακό τη νίκη. Ο Κούπερ αστόχησε στο τελευταίο τρίποντο. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δυσκολεύτηκε για άλλη μία φορά στο κλειστό της Πυλαίας απέναντι στον ΠΑΟΚ (πέρυσι είχε ηττηθεί) λίγες μέρες πριν από το μεγάλο ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα.

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα δεκάλεπτο στο πρώτο μισό του αγώνα με τον ΠΑΟΚ να κυριαρχεί στο πρώτο. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι του Ολυμπιακού που ήταν άστοχος χωρίς συγκέντρωση. Έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε μία διαφορά 9 πόντων (23-14), αλλά οι Πρωταθλητές Ευρώπης αντέδρασαν με το δικό τους 26-14 του δευτέρου δεκαλέπτου. Οι Μουν και Σλούκας έδωσαν λύσεις επιθετικά, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν και την έξοδο του Χαραλαμπίδη βελτιώνοντας την αμυντική τους εικόνα. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 40-37.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Γιώργο Πρίντεζη να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση και να δίνει ένα καλό προβάδισμα στον Ολυμπιακό που έδειχνε να παίρνει το πάνω χέρι. Ο ΠΑΟΚ όμως αντέδρασε και δεν άφησε τους «ερυθρόλευκους» να ξεφύγουν πολύ βελτιώνοντας την αμυντική του εικόνα, καθώς στο τρίτο δεκάλεπτο δέχτηκε μόλις 12 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την περίοδο προηγούμενοι στο σκορ με 52-51, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να νικήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη, αλλά ο Τζαμάριο Μουν είχε διαφορετική άποψη στο τέλος και αποφάσισε να χαρίσει τη νίκη στον Ολυμπιακό με 74-72.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 37-40, 51-52, 72-74.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 11, Κούπερ 14 (2/9 τρ.), Χαραλαμπίδης 17 (5/5 τρ.), Τσόχλας 3 (1), Τσαϊρέλης 13 (1), Δέδας 2, Μαργαρίτης 4, Καλλές 5, Κασελάκης 3 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Μουν 13 (3), Ντάνστον 8, Σπανούλης 6 (1), Περπέρογλου 3 (1), Σλούκας 12 (1), Κόλινς 12 (2), Σίμονς, Λοτζέσκι 9 (1), Πρίντεζης 8, Μάντζαρης 3 (1), Καββαδάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα