Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε νέο αίτημα αποφυλάκισης – «Όχι» από τον εισαγγελέα

11:33 16/10/2024 - Πηγή: NewsIt

Νέα αίτηση αποφυλάκισης έχει καταθέσει ο Ηλίας Κασιδιάρης, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, όπως έγινε γνωστό σήμερα Τετάρτη (16.10.24).

Ο έγκλειστος των φυλακών Δομοκού, ο Ηλίας Κασιδιάρης, υποστηρίζει πως έχει εκτίσει το σύνολο της ποινής για την καταδίκη του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

Από την πλευρά της, η δικηγόρος υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη,

Βάσω Πανταζή, ανέφερε πως ο εντολέας της αναμένει τις επόμενες ημέρες την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου και πρόσθεσε πως έχει γίνει και προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας.

Στη δεύτερη αίτηση του κ. Κασιδιάρη έχει ήδη υπάρξει απορριπτική εισαγγελική πρόταση με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα γιατί εκκρεμεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό και είναι σοβαρά τα αδικήματα που έχουν αποδοθεί. 

Όπως τόνισε η κυρία Πανταζή ήδη ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει στραφεί στα ευρωπαϊκά δικαιοδοτικά όργανα, υποστηρίζοντας πως προσβάλλεται το τεκμήριο αθωότητας του, καθώς στην αιτιολογία της αναφέρεται το γεγονός ότι εκκρεμεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

To άρθρο Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε νέο αίτημα αποφυλάκισης – «Όχι» από τον εισαγγελέα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα