Ουκρανία: Μια γυναίκα νεκρή και 10 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στην πόλη Κουπιάνσκ

16:05 24/10/2024 - Πηγή: NewsIt

Η Ρωσία έχει στρέψει την προσοχή της στην ανατολική Ουκρανία και βομβαρδίζει περιοχές για να «λυγίσει» τις αμυντικές δυνατότητες των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων στις παραμεθόριες περιοχές.

Οι πυραυλικές επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί που εξαπέλυσε χθες (23.10.2024) η Ρωσία στην βορειοανατολική Ουκρανία, στην πόλη Κουπιάνσκ, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν δέκα άλλοι,

σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου, Όλεχ Σινεχούμποφ, είχε αρχικά δηλώσει ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν στο χτύπημα αυτό, αλλά στη συνέχεια διόρθωσε τη δήλωσή του αναφορικά με τον απολογισμό.

The number of victims as a result of the airstrike in Kupiansk has increased to 9, — RMA. Four people are hospitalized. Among them, one person is in serious condition, three are in average condition. Information is being updated.

Current fundrising for the Armed Forces of… pic.twitter.com/Tgf4l7Syba

— BLYSKAVKA (@blyskavka_ua) October 24, 2024

Οι εισαγγελείς της περιφέρειας δήλωσαν στη συνέχεια ότι το πρόσωπο που έχασε τη ζωή του είναι μια γυναίκα, η οποία είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

«Ο εχθρός χτύπησε κοντά σε κατάστημα και την αγορά της πόλης», είπε ο Σινεχούμποφ στην αρχική δήλωσή του. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι ένα διώροφο εμπορικό κτίριο καθώς και τα παράθυρα κοντινών σπιτιών υπέστησαν ζημιές.

Η Ρωσία κατέλαβε το Κουπιάνσκ τις πρώτες ημέρες της εισβολής του 2022, αλλά εκδιώχθηκε από μια αστραπιαία ουκρανική αντεπίθεση τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς.

Τους τελευταίους μήνες, οι δυνάμεις της Μόσχας προχωρούν αργά και πάλι προς την πόλη και απέχουν τώρα λιγότερο από 4 χιλιόμετρα από τα βορειότερα προάστιά της, σύμφωνα με δημοσίως διαθέσιμους χάρτες.

To άρθρο Ουκρανία: Μια γυναίκα νεκρή και 10 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στην πόλη Κουπιάνσκ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα