Αύξηση των επενδύσεων σε θέματα βιωσιμότητας βλέπουν στελέχη της αγοράς

Η «Έκθεση Βιωσιμότητας 2024 CxO της Deloitte: Ενδείξεις αλλαγής στη δράση των επιχειρήσεων για το κλίμα» διαπιστώνει ότι η κλιματική αλλαγή παραμένει ένα από τα τρία κορυφαία ζητήματα για τους επικεφαλής και τα ανώτερα στελέχη (CxOs) επιχειρήσεων από όλον τον κόσμο.

Αναλυτικότερα, το 85% των οργανισμών έχουν αυξήσει τις επενδύσεις βιωσιμότητας το τελευταίο έτος, από το 75% το 2023. Το 70% των στελεχών αναμένουν ότι η κλιματική αλλαγή θα έχει υψηλό ή πολύ υψηλό αντίκτυπο στις στρατηγικές και τις λειτουργίες της εταιρείας

τους τα επόμενα τρία χρόνια.

Σχεδόν οι μισοί CxOs (45%) δηλώνουν ότι μετασχηματίζουν το επι-χειρηματικό τους μοντέλο για να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και στην προώθηση της βιωσιμότητας, ως κεντρικής στρατηγικής του οργανισμού τους.

Το 50% των CxOs έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζουν τεχνολογικές λύσεις για να βοηθήσουν στην επίτευξη περιβαλλοντικών στόχων, ενώ το 42% αναμένεται να ξεκινήσουν αυτό το έργο στα επόμενα 2 χρόνια. Στην έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 2.100 CxOs από 27 χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα