Εξερευνώντας το φάσμα του In-game Advertising

Στη Fast River και την ESKIMI, προβλέπουμε ότι αυτή η τάση θα κλιμακωθεί. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι πιθανώς οι παίκτες στις φορητές συσκευές να ξεπεράσουν τα 2,32 δισ. τα επόμενα 5 χρόνια. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία υπογραμμίζουν μια χρυσή ευκαιρία για τα brand και τους διαφημιστές να συνδεθούν με ένα διαφορετικό, αφοσιωμένο κοινό μέσω των in-game ads. Η μέγιστη δυνατή στόχευση μέσω της πλατφόρμας που χρησιμοποιεί η Fast River στην Ελλάδα,

αυτή τη στιγμή, κυμαίνεται στο 1 εκατ. μοναδικούς χρήστες ψηφιακών παιχνιδιών (reach).

Τι σημαίνει in-game advertising;
Η διαφήμιση εντός παιχνιδιών περιλαμβάνει τη στρατηγική τοποθέτηση διαφημίσεων σε εικονικά περιβάλλοντα παιχνιδιών υπολογιστών, βίντεο και κινητών. Αυτή η προσέγγιση έχει εξελιχθεί από παρεμβατικές μεθόδους σε παλαιότερες εποχές, σε πιο λεπτές, ενσωματωμένες μορφές προσέγγισης του κοινού, όπως οι εγγενείς διαφημίσεις εντός των παιχνιδιών.

Αποκρυπτογράφηση του προφίλ παίκτη
Σε αντίθεση με τα στερεότυπα, ότι οι κύριοι παίκτες είναι έφηβοι και κυρίως αγόρια, το κοινό των παιχνιδιών είναι πολύ ευρύτερο. Τα παιχνίδια για κινητά, για παράδειγμα, έχουν υψηλότερη γυναικεία παρουσία (55%) σε σύγκριση με τους άνδρες (45%). Αυτό το κοινό εκτείνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, με τους Millennials και Gen X να είναι ιδιαίτερα ενεργοί. Αυτή η ποικιλομορφία επιτρέπει σε brand και διαφημιστικές να προσεγγίσουν ένα ευρύ φάσμα καταναλωτών σε ένα καθηλωτικό, συναρπαστικό νέο περιβάλλον.

Τύποι in-game ads
Διαφημίσεις που ταιριάζουν με τα παιχνίδια: Αυτές οι διαφημίσεις είναι υφασμένες στο εντός του παιχνιδιού, βελτιώνοντας την εμπειρία του παίκτη, χωρίς διακοπή.

Διαφημίσεις γύρω από τα παιχνίδια: Αυτές περιλαμβάνουν reward video και interstitials που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια φυσικών παύσεων των παιχνιδιών, εμπλουτίζοντας την εμπειρία του παιχνιδιού χωρίς να το διακόπτουν.

Οφέλη από το in-game advertising

Προσέγγιση διαφορετικού κοινού: Τα παιχνίδια προσελκύουν ένα ευρύ φάσμα δημογραφικών στοιχείων, καταστρέφοντας το στερεότυπο των εφήβων-παικτών.Υψηλή εμφανισιμότητα: Η ενσωματωμένη λογική των διαφημίσεων εντός των παιχνιδιών εξασφαλίζει υψηλή προβολή, καθώς οι παίκτες συχνά δεν μπορούν να τις παραβλέψουν.Ακριβής στόχευση: Το συγκεκριμένο κοινό των παιχνιδιών επιτρέπει την ακριβή στόχευση δημογραφικών στοιχείων ή ενδιαφερόντων.Αυξημένη αναγνωρισιμότητα: Τα πραγματικά μοναδικά ad placement μέσα στα παιχνίδια, ενισχύουν την προβολή των brand.Διαφανής μέτρηση: Τα in-game ads προσφέρουν λεπτομερείς μετρήσεις για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης κάθε καμπάνιας.

Αξιοποιώντας το Attention Economy
Στο attention economy, σύμφωνα με το οποίο η προσοχή και εστίαση των χρηστών είναι το βασικό KPI, το in-game advertising ξεχωρίζει ως μια εξαιρετικά αποτελεσματική λύση, λόγω της φύσης του Μέσου, μια και εδώ οι διαφημίσεις δεν προβάλλονται απλώς αλλά και βιώνονται. Καθώς ο αριθμός των παιχνιδιών συνεχίζει να αυξάνεται και να διαφοροποιείται, η διαφήμιση εντός των ψηφιακών παιχνιδιών αναδεικνύεται ως βασικός πυλώνας για το μέλλον του ψηφιακού μάρκετινγκ, προσφέροντας ένα αχαρτογράφητο -σήμερα – έδαφος για να εξερευνήσουν και να ευδοκιμήσουν τα brand και οι ιδέες των διαφημιστικών εταιρειών στη μάχη της κατάκτησης περισσότερου μεριδίου προσοχής στο μυαλό του κοινού.

Η Fast River, πάντα σε συνεργασία με την ESKIMI, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο in-game advertising. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία στο ψηφιακό μάρκετινγκ και τη διαφήμιση, η Fast River χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της ESKIMI η οποία προσεγγίζει πάνω από 1 δισ. ανθρώπους και έχει προφίλ 700 εκατ. χρηστών παγκοσμίως. Αυτή η συνεργασία δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να στοχεύουν αποτελεσματικά και να προσελκύουν κοινό στο native περιβάλλον των ψηφιακών παιχνιδιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα