Τηλεόραση: Νέο σενάριο για το Open: Όχι εξαγορά, αλλά στρατηγική συνεργασία με Δ. Παναγιωτάκη και «αρχηγό» την Εύη Κουτσαυτάκη

Στο επίκεντρο των εξελίξεων που σημειώνονται στην τηλεοπτική σκακιέρα βρίσκεται το Open, λίγο πριν την επίσημη έναρξη της σεζόν. Το μπρα-ντε-φερ ανάμεσα σε αντικρουόμενες επιχειρηματικές ομάδες που έχουν βάλει στο μάτι το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη και επιθυμούν να πάρουν τον έλεγχο του σταθμού μέσω εξαγοράς συνεχίζονται, με ένα νέο σενάριο για το μέλλον του Open να βγαίνει μπροστά. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η συζήτηση που φέρεται να φουντώνει τις τελευταίες ημέρες, απομακρύνει το ενδεχόμενο της πλήρους εξαγοράς του Open

από άλλο επιχειρηματικό σχήμα αλλά φέρνει στο προσκήνιο μια στρατηγική συνεργασία.

Μετά το «μπλόκο» που υπέστη μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης για την εξαγορά του Open, το «στρατόπεδο» Μαρινάκη κάνει ένα βήμα πίσω και προσεγγίζει το θέμα με άλλη προοπτική. Τα ηνία της εν λόγω πρότασης περνούν στον τηλεοπτικό παραγωγό και ιδιοκτήτη του ONE channel, Διονύση Παναγιωτάκη, ο οποίος βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για να αναλάβει την παραγωγή και διαχείριση μέρους του προγράμματος του Open, στα πρότυπα περίπου της αντίστοιχης συμφωνίας που έγινε πριν έναν χρόνο ανάμεσα στο κανάλι και τον Νίκο Κοκλώνη.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι για τη στρατηγική συνεργασία Παναγιωτάκη-Open εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να συνοδευτεί και από μετοχική είσοδο του επιχειρηματία στο κανάλι με μειοψηφικό πακέτο και με δέσμευση για περαιτέρω αύξηση στο μέλλον. Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για μία «ντεμί συμφωνία» -σε σχέση με την πλήρη εξαγορά που επιδιώχθηκε αρχικά- η οποία, ωστόσο, θα περιλαμβάνει και «καπάρο» για κάποιο επόμενο στάδιο. Και κάπου εδώ, προμηνύεται και μια σημαντική επιστροφή. Ο Δ. Παναγιωτάκης θα είναι μεν το κεντρικό πρόσωπο στο deal με το Open, αλλά δεν θα αναλάβει ρόλο Διευθύνοντος Συμβούλου, όπως αρχικά σχεδιαζόταν σε περίπτωση εξαγοράς του Open.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υψηλόβαθμη θέση με εκτελεστικά καθήκοντα θα αναλάβει η Εύη Κουτσαυτάκη, η οποία αποχώρησε στις αρχές Ιουλίου από τον όμιλο Σκάι. Αν κλειδώσει το deal του Open με την πλευρά Παναγιωτάκη (και στο βάθος Βαγγέλη Μαρινάκη), η Ε. Κουτσαυτάκη θα τοποθετηθεί το επόμενο διάστημα στη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου με συγκεκριμένη αποστολή: να μειώσει τις ζημίες του καναλιού που αγγίζουν τα 20-25 εκατ. ευρώ τον χρόνο και γενικώς, να «μαζέψει» το μαγαζί, κατά το κοινώς λεγόμενο. Η εν λόγω πρόταση για στρατηγική συνεργασία και όχι ολική εξαγορά του Open φέρεται να βρίσκεται πιο κοντά στα «θέλω» της πλευράς Σαββίδη, που σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται πρόθυμη ή έτοιμη να αφήσει από τα χέρια της το κομμάτι της ενημέρωσης που παραμένει το πιο δυνατό σημείο του Open.

Η νέα στρατηγική συνεργασία που «ψήνεται» θα επιτρέψει στον Ιβάν Σαββίδη –ο οποίος φέρεται να βρίσκεται σε φάση καλών σχέσεων με την κυβέρνηση- να διατηρήσει τον έλεγχο της ενημέρωσης. Παράλληλα, ικανοποιεί τον στόχο των σημερινών παικτών της τηλεοπτικής αγοράς με προεξάρχοντα τον Β. Μαρινάκη και μέσω του Δ. Παναγιωτάκη να αποκτήσουν αν όχι ολικό, ένα κομμάτι ελέγχου στο Open, που ξεκινά από το πρόγραμμα με προοπτική επέκτασης στο μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα