Ηλεκτροκίνηση: Ανησυχία των εμπόρων για το περιορισμένο «μπάτζετ» του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»

Την ανησυχία τους για τον περιορισμένο προϋπολογισμό του νέου προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» εκφράζουν στην πλειοψηφία τους παράγοντες της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων.

Αν και στο σύνολο τους οι ειδικοί αξιολογούν ως θετικές τις περισσότερες αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα, εκφράζουν επιφυλάξεις για ορισμένα καίρια σημεία του.

Πιο συγκεκριμένα η μεγαλύτερη ένσταση στελεχών του κλάδου αφορά στο γεγονός ότι το ύψος του συνολικού προϋπολογισμού του νέου προγράμματος μειώθηκε στα 33 εκατ. ευρώ από 50 εκατ. ευρώ που ήταν το προηγούμενο.

Κι αυτό γιατί

από το δεύτερο κιόλας εξάμηνο του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» είχαν αρχίζει να εμφανίζονται προβλήματα επάρκειας των κονδυλίων με την πλατφόρμα να «μπλοκάρει» και να μην δέχεται νέες αιτήσεις.

Αυτό είχε σαν συνέπεια η αγορά να «παγώνει» σταδιακά πλησιάζοντας προς τους τελευταίους μήνες του προγράμματος καθώς όλοι περίμεναν τις ανακοινώσεις για το νέο πρόγραμμα προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν στην απόκτηση κάποιου ηλεκτρικού οχήματος.

Έτσι λοιπόν οι εκπρόσωποι των εταιρειών πώλησης ηλεκτρικών οχημάτων εκτιμούν ότι και φέτος το «κονδύλι» θα είναι ανεπαρκές, ίσως ακόμα περισσότερο και από το προηγούμενο με αποτέλεσμα να έχουμε και πάλι «πάγωμα» της αγοράς από το δεύτερο μισό της διάρκειας του προγράμματος και μετά.

Επίσης αν συνυπολογιστεί ότι τα 33 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν κατά 13 εκατ. ευρώ σε ιδιώτες και κατά 20% προς επιχειρήσεις η ανησυχία των εμπόρων μεγαλώνει καθώς θεωρούν ότι το ποσό που αφορά στους πρώτους θα «εξανεμιστεί» ακόμα πιο γρήγορα.

Δηλαδή από τη μία ναι μεν αυξήθηκε η επιδότηση στις 9000 ευρώ από 8.000 ευρώ στους ιδιώτες (11.000 με την απόσυρση) όμως το συνολικό κονδύλι που τους αφορά είναι πολύ περιορισμένο.

Και φυσικά οι ιδιώτες είναι πολύ περισσότεροι αριθμητικά από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρουν ανώτατα στελέχη του κλάδου η επιδότηση αυτή τη στιγμή αποτελεί «βαρόμετρο» στην απόφαση κάποιου για το αν θα προχωρήσει στην αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Δεν είναι τυχαίο ότι με το που ανακοινώθηκε η επέκταση του προγράμματος πριν λίγες μέρες, άρχισαν από την επόμενη να επισκέπτονται τις εκθέσεις πολλοί περισσότεροι ενδιαφερόμενοι αγοραστές.

Σε ότι αφορά άλλα θετικά του ανανεωμένου προγράμματος, εκτός από την αύξηση της επιδότησης και του ποσού απόσυρσης, οι έμποροι περιλαμβάνουν και σημαντικές απλοποιήσεις στη διαδικασία που προβλέπονται στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» καθώς στην προηγούμενη «έκδοση» υπήρχαν αρκετές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που ταλαιπωρούσαν τόσο τους πωλητές όσο και τους αγοραστές.

Στα αρνητικά συγκαταλέγονται επίσης η μείωση τις επιδότησης στις πωλήσεις προς επιχειρήσεις από 8000 σε 6000 ευρώ αλλά και κάποια «προνόμια» που σύμφωνα με τους εμπόρους έχουν πιο πολύ επικοινωνιακή αξία όπως για παράδειγμα η αύξηση της επιδότησης κατά 1.000 ευρώ για όσους έχουν πάνω από τρία τέκνα και εξαρτώμενα μέλη ΑΜΕΑ.

Διαβάστε επίσης

Έρευνα ΣΕΒ: Χαμηλή η διείσδυση της AI στην ελληνική επιχειρηματικότητα- Καλύτερες επιδόσεις η βιομηχανία

Αναβάθμισε τους στόχους της για το 2024 η Τράπεζα Πειραιώς – Αναμένει κέρδη 1 δισ. και διανομή μερίσματος στο 25% έως 30%

«Εφιάλτης» το κτηματολόγιο και τα τετραγωνικά για μία στις δύο μεταβιβάσεις ακινήτων

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηλεκτροκίνηση, Ανησυχία, Κινούμαι Ηλεκτρικά 3,ilektrokinisi, anisychia, kinoumai ilektrika 3