Λονδίνο: Σβήστηκε η φωτιά στο Somerset House – Πώς σώθηκαν τα έργα του Μονέ, του Βαν Γκογκ και του Ρούμπενς

Περισσότεροι από 125 πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη με τη φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Somerset House, στο κεντρικό Λονδίνο.

Πυκνοί καπνοί και φλόγες που έβγαιναν από την ταράτσα το μεσημέρι έσβησαν λίγες ώρες αργότερα, καθώς οι πυροσβέστες έδρασαν άμεσα. Σε βίντεο, που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται ότι οι φλόγες προκάλεσαν τρύπα στην οροφή του κτιρίου που βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Τάμεση.

Ten fire

engines and around 70 firefighters are responding to a fire at #SomersetHouse on the Strand in London…pic.twitter.com/EwoqrIcXwZ

— Volcaholic (@volcaholic1) August 17, 2024

Η αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου.

Το προσωπικό και οι επισκέπτες στο Somerset House δεν κινδύνευσαν, ενώ τα σπουδαία έργα τέχνης δεν βρίσκονταν στην περιοχή της πυρκαγιάς. Ο χώρος είχε προγραμματιστεί να φιλοξενήσει μια εκδήλωση breakdancing.

«Μια φωτιά εντοπίστηκε περίπου το μεσημέρι σε μια γωνία της δυτικής πτέρυγας, η τοποθεσία εκκενώθηκε αμέσως και ένημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου, η οποία έφτασε πολύ γρήγορα», δήλωσε ο διευθυντής του Somerset House Trust, Jonathan Reekie.

Welcome to use my videos of @SomersetHouse #London #fire @itvlondon @BBCLondonNews @EveningStandard https://t.co/FOo89zhbIs pic.twitter.com/D9f81PbjIi

— Alistair Parkes (@AlistairParkes1) August 17, 2024

«Η δυτική πτέρυγα αποτελείται κυρίως από γραφεία και εγκαταστάσεις, δεν υπάρχουν έργα τέχνης σε αυτήν την περιοχή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Associated Press, η φωτιά βρισκόταν στην απέναντι πλευρά του μεγάλου συγκροτήματος από την γκαλερί Courtauld που περιλαμβάνει έργα όπως το «Self-Portrait with Bandaged Ear» του Βίνσεντ Βαν Γκογκ και το «The Descent From The Cross» του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς.

Το νεοκλασικό κτήριο ανακατασκευάστηκε σχεδόν πριν από 250 χρόνια μετά την κατεδάφιση του αρχικού Somerset House μετά από παραμέληση.

Το αρχικό παλάτι χτίστηκε το 1547 από τον Edward Seymour, δούκα του Somerset, ο οποίος αργότερα εκτελέστηκε στον Πύργο του Λονδίνου. Η βασίλισσα Ελισάβετ Α έζησε στο παλάτι ως πριγκίπισσα για πέντε χρόνια πριν ανέβει στο θρόνο.

Διαβάστε επίσης:

Ποιός είναι ο Ουκρανός δύτης που κατηγορείται πως ανατίναξε τους Nord Stream – Αρνείται κάθε ανάμειξη η Ουκρανία

Η Μόσχα καλεί την Ιταλία να λογοδοτήσει για τους δημοσιογράφους που κάλυπταν τον πόλεμο σε ρωσικό έδαφος

Ινδία: 24ωρη εθνική απεργία των γιατρών για τον βιασμό και τη δολοφονία συναδέλφου τους

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λονδίνο, Σβήστηκε, Somerset House – Πώς, Μονέ, Βαν Γκογκ, Ρούμπενς,londino, svistike, Somerset House – pos, mone, van gkogk, roubens