ΠΑΣΟΚ: Τα «projects» που ετοιμάζει ο Ανδρουλάκης – Ποιο κόμμα θα «αντιγράψει»

Πολλά έχουν ήδη γραφτεί και πολλά ακόμα θα γραφτούν τις επόμενες μέρες για τα όσα ετοιμάζει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ΠΑΣΟΚ. Ο μεγάλος νικητής των εσωκομματικών εκλογών μιλάει σταθερά και καθημερινά με τους συνεργάτες του, ενώ ήδη έχει κάποια project στο τραπέζι.

Τα Projects του Ανδρουλάκη

Οι προκλήσεις για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ είναι πολλές. Από τις πρώτες εικόνες

φαίνεται ότι Γερουλάνος και Διαμαντοπούλου θα αναμένουν συγκεκριμένη πρόταση από τον κ. Ανδρουλάκη για το πώς θα κινηθεί το κόμμα και τον ρόλο που θα έχουν σε αυτό. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ακούει συνεχώς πως πρέπει να λάβει υπόψη του ότι αθροιστικά οι δύο συνυποψήφιοί του έλαβαν ποσοστό άνω του 40% στον πρώτο γύρο, και ότι είχαν απήχηση στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, περιοχές όπου ο ίδιος και ο Χάρης Δούκας δεν τα πήγαν καλά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης – όπως φάνηκε και από την ομιλία του – θεωρεί ότι στις κάλπες επιβραβεύτηκε η στρατηγική του και θα κάνει ό,τι καλύτερο για την ενότητα και την ενίσχυση του κόμματος αλλά όχι υπό πίεση και κατά παραγγελία. Σίγουρο θεωρείται ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές στην οργανωτική ανασυγκρότηση και αυτές περιλαμβάνουν τη δομή του κόμματος αλλά και τα πρόσωπα. Σε κρίσιμους τομείς θα αξιοποιήσει στελέχη που συντάχθηκαν μαζί του στη μάχη για την ηγεσία. Για τους εσωκομματικούς αντιπάλους του δεν έχει παρθεί καμία απολύτως απόφαση. Και υπάρχουν μόνο σκέψεις. 

Μέσα στις επόμενες μέρες θα δούμε να γίνονται βήματα ως προς την ενίσχυση του επικοινωνιακού επιτελείου, ώστε να βγαίνει προς τα έξω η δουλειά που γίνεται καθώς οι ομάδες θα συνεδριάζουν συνεχώς. Στόχος δεν είναι άλλος από το να είναι περισσότερο ενεργοί οι βουλευτές όχι μόνο στον κοινοβουλευτικό έλεγχο αλλά και στην ανάληψη πρωτοβουλιών. 

«Μοντέλο» Πορτογαλίας

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οργάνωση του κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης ετοιμάζεται να «αντιγράψει» το μοντέλο του πρώην Πρωθυπουργού της Πορτογαλίας και νυν Προέδρου του Συμβουλίου της Ευρώπης Αντόνιο Κόστα μέσω της καθιέρωσης ενός μηχανισμού διαρκούς αλληλόδρασης με την κοινωνική και παραγωγική βάση, με κοινωνικούς φορείς, επαγγελματικά επιμελητήρια, σωματεία και συλλόγους, ώστε να ενισχυθεί η σύνδεση με την κοινωνία και τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους. Στις αρχές του 2025 (Άνοιξη) θα γίνει ένα «ζωηρό» πολιτικό συνέδριο το οποίο θα είναι η αφετηρία για να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ τη δομή, το σχέδιο και την ομάδα που θα το καταστήσουν ευθέως ανταγωνιστικό στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Παπανδρέου: Να ξεφύγει το ΠΑΣΟΚ από το 12%- Να λάβουμε υπόψη τα πολλά χρώματα που υπάρχουν στο κόμμα

«Καρφιά» και ειρωνίες ανάμεσα σε Φάμελλο και Θεοδωρικάκο για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Ραλλία Χρηστίδου: Δεν θα φύγει κανείς μέχρι να μας διαγράψουν και να μας αποκλείσουν όλους – Να επανέλθει η νομιμότητα στον ΣΥΡΙΖΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ, Ανδρουλάκης – Ποιο,pasok, androulakis – poio