To νέο «οχτάρι» tablet της Samsung σε φωτογραφίες

Σχεδιασμός που θυμίζει έντονα το Galaxy S III.

Πριν λίγες ημέρες, ο JK Shin, επικεφαλής της Samsung Mobile Communications, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία θα λανσάρει στην αγορά ένα tablet οχτώ ιντσών. Παρόλο που η επίσημη

παρουσίαση αναμένεται να γίνει στο Mobile World Congress, οι πρώτες φωτογραφίες της συσκευής είδαν πρόωρα το φως της δημοσιότητας.

Το Galaxy Note 8.0 σχεδιαστικά μοιάζει περισσότερο με ένα τεράστιο Galaxy S III και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά θα είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σχεδόν ίδια με αυτά του Galaxy Note 10.1. Δηλαδή τετραπύρηνος επεξεργαστής Exynos 4412 στα 1.6GHz, 2GB RAM, 16GB ή 32GB αποθηκευτικού χώρου (επεκτάσιμου μέσω καρτών microSD) και κάμερες 5MP στην πίσω πλευρά και 1.3MP στην πρόσοψη. Η οθόνη της συσκευής έχει ανάλυση 1280x800 pixels και θα κυκλοφορήσει με λειτουργικό σύστημα Android Jelly Bean (4.2). Όσο για την μπαταρία του, έχει χωρητικότητα 4.600mAh.

Προφανώς απώτερος στόχος της Apple είναι να κερδίσει ένα μεγαλύτερο μερίδιο στην κατηγορία των tablets 7 με 8 ιντσών, που με την κυκλοφορία των iPad Mini και Nexus 7 έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα