Ενημέρωση της ανταποκρίτριας του Σίγμα από τη μεθοριακή πόλη Τζεϊλάνπινάρ

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού κατά του συριακού εδάφους κατά μήκος όλων των συνόρων.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια, Μαρία Ζαχαράκη: «Το Σίγμα σήμερα βρίσκεται στη μεθοριακή πόλη Τζεϊλάνπινάρ, όπου από το πρωί το τουρκικό πυροβολικό εκτοξεύει όλμους προς την πόλη Ρας αλ-Αΐν, για την οποία πριν από δύο ημέρες είχε ανακοινωθεί ότι είχε πέσει στα χέρια του τουρκικού στρατού. Ωστόσο, η επιχείρηση στα σύνορα τουλάχιστον Τουρκίας-Συρίας φαίνεται να συνεχίζεται και οι βολές είναι συνεχείς όλη την ημέρα.

Υπήρξε και απάντηση από την πλευρά

των Κούρδων μαχητών, βεβαίως. Μέχρι στιγμής έχουν πέσει μέσα στην πόλη του Τζεϊλάνπινάρ 6 οβίδες και υπάρχουν αρκετοί τραυματίες-κάτοικοι της τουρκικής πόλης.

Μέσα στη συριακή πόλη Ρας αλ-Αΐν πολεμά αυτή τη στιγμή ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός για λογαριασμό της Τουρκίας, ενώ συνεπικουρείται από τους Τούρκους κομάντος που βρίσκονται στα σύνορα.

Σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας συναντήθηκαν εκτάκτως ο Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, με τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν, και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αφού συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου, αποφασίστηκε η άμεση ανταλλαγή πληροφοριών.

Παράλληλα, τα τουρκικά μέσα μεταδίδουν ότι στρατιώτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ανέκτησαν τον έλεγχο σε όλο το κέντρο της πόλης Τελ Αμπιάντ, ύστερα από σφοδρές συγκρούσεις με τους Κούρδους μαχητές».

Keywords
Τυχαία Θέματα