Έκθεση φωτογραφίας για την καταστροφή του ευρωπαϊκού πολιτισμού από την Τουρκία

15:52 13/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έκθεση φωτογραφίας για την καταστροφή του ευρωπαϊκού πολιτισμού από την Τουρκία πραγματοποιείται το διήμερο 14 και 15 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείου Χίλτον στη Λευκωσία, με πρωτοβουλία των κατεχόμενων δήμων για ενημέρωση αξιωματούχων της ΕΕ οι οποίοι θα βρίσκονται στην πρωτεύουσα για το Άτυπο Συμβούλιο Οικονομικών Δημοσιονομικών Υποθέσεων (ECOFIN).

Ανακοίνωση της Ένωσης Δήμων Κύπρου αναφέρει ότι η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Η καταστροφή του ευρωπαϊκού πολιτισμού από την Τουρκία.

Η τραγωδία συνεχίζεται…» πραγματοποιείται στο πλαίσιο σειράς ενεργειών της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων που έχουν ως στόχο την για ευαισθητοποίηση των ξένων επισκεπτών στο νησί στο πλαίσιο της κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 25 πάνελ, το κάθε ένα από τα οποία δίνει πληροφορίες για την παρούσα κατάσταση των πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου ενώ προβάλλει θέματα όπως η καταστροφή κοιμητηρίων και εκπαιδευτηρίων, η λεηλασία εκκλησιών και η αρχαιοκαπηλία, ως αποτέλεσμα της εθνοκάθαρσης και του θρησκευτικού φανατισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «στις 19 Σεπτεμβρίου η έκθεση φωτογραφίας θα φιλοξενηθεί στο αίθριο του Υπουργείου Εξωτερικών και εκεί τα εγκαίνια θα τελέσει η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Στα εγκαίνια στο Υπουργείο Εξωτερικών έχουν προσκληθεί πρέσβεις, ανταποκριτές και δημοσιογράφοι ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, Δήμαρχος Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός, δήλωσε ότι «η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων πράττει το καθήκον της, με τις δυνάμεις που διαθέτει, προσπαθώντας να αξιοποιήσει την κυπριακή προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και να προβάλει την τραγική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ευρωπαϊκή Κύπρο, ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής και κατοχής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα