Καζαμίας: Ύποπτοι οι ψίθυροι για περικοπή του 13ου και φορολογία του εφάπαξ

19:05 14/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ύποπτοι είναι οι ψίθυροι για περικοπή του 13ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων και για φορολόγηση του εφάπαξ τους, είπε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κίκης Καζαμίας, τονίζοντας ότι αυτοί που σκορπίζουν τους ψίθυρους εγκληματούν εκ προθέσεως σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Ερωτηθείς σημείωσε ακόμη ότι η Κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως φανερή ή μυστική συμφωνία με οποιονδήποτε.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Καζαμίας ερωτηθείς

αν η Κυβέρνηση έχει κάνει συμφωνία με την αντιπολίτευση για περικοπή του 13ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων και για τη φορολόγηση του εφάπαξ τους, είπε: «Θεωρώ τόσο τους ψίθυρους όσο και τους ψιθυριστές, ύποπτους και ανέντιμους. Δεν ξέρω σε τι αποσκοπεί αυτή η κουβέντα, την έχω ακούσει και εγώ. Όμως, θεωρώ αυτή την πράξη ως έγκλημα εκ προθέσεων κατά του δημοσίου συμφέροντος».

Πρόσθεσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Κυβέρνηση, στο σύνολο της, θεωρούν ιερό το δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν, εφόσον αιτιολογείται επαρκώς. Όμως, τόνισε, «αυτό τον ψίθυρο τον θεωρώ ύποπτο, πρόστυχο και ανέντιμο, τόσο τους ψίθυρους πολύ περισσότερο τους ψιθυριστές, οι οποίοι καμία απολύτως σχέση έχουν με τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των εργαζομένων».

Ερωτηθείς αν γνωρίζει τους λόγους που η ΠΑΣΥΔΥ πήρε αποφάσεις σήμερα για απεργιακά μέτρα, ο κ. Καζαμίας απάντησε: «Εγώ δεν τους γνωρίζω, δεν είμαι εγώ που τις πήρα. Αντιλαμβάνομαι ότι έχει εκδοθεί μια ανακοίνωση (από την ΠΑΣΥΔΥ) και θεωρώ ότι αυτός είναι ο λόγος (που αναφέρεται στην ανακοίνωση). Αυτό το οποίο έχει σημασία είναι ο φόβος, τον οποίο προσπαθούν να ενσπείρουν διάφοροι ψιθυριστές στα στρώματα των δημοσίων υπαλλήλων και οι οποίοι ψίθυροι καμία απολύτως σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Σε καμία απολύτως φανερή ή μυστική συμφωνία με οποιονδήποτε έχει προβεί η Κυβέρνηση. Τώρα, εάν από πολιτικής πλευράς, βουλευτές ή κόμματα ή οποιοιδήποτε άλλοι έχουν τις δικές τους σκέψεις, αυτό καμία σχέση έχει ούτε με τον Υπουργό Οικονομικών και πολύ περισσότερο καμία σχέση έχει με σχεδιασμό της Κυβέρνησης. Αυτό το ξεκαθαρίζω και είμαι πολύ έντονος. Θεωρώ έγκλημα εκ προθέσεως κατά του δημοσίου συμφέροντος όλους αυτούς τους ύποπτους ψιθυριστές».

Σε ερώτηση αν η Κυβέρνηση μετά την απόφαση της ΠΑΣΥΔΥ σκοπεύει να αναθεωρήσει τη στάση της σε ό,τι αφορά στο πάγωμα του κρατικού μισθολογίου και σε άλλα μέτρα, ο κ. Καζαμίας είπε: «Όχι. Η ΠΑΣΥΔΥ και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αντέδρασαν – τον σεβασμό μου και την τοποθέτηση μου κατέγραψαν τα ΜΜΕ χθες στη Βουλή. Δεν αλλάζει τίποτα. Αλλά τα στοιχεία που σχολιάζω σήμερα είναι εντελώς καινούρια».

Keywords
Τυχαία Θέματα