Ο Μόντι εξήρε το έργο του Έλληνα Πρωθυπουργού

16:03 21/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Μόντι κάλεσε την Παρασκευή την Ελλάδα να συνεχίσει την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της και “όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις”, ενώ εξήρε το έργο που επιτελεί ο Ελληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Μόντι μιλούσε μετά τη συνάντησή του στη Ρώμη με τον Έλληνα ομόλογό του Αντώνη Σαμαρά, ενώ στη συνέχεια

συναντήθηκε με τον Ιρλανδό Πρωθυπουργό Enda Kenny. Επίσης πρόκειται να έχει συνάντηση με τον Ισπανό Πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι αργότερα την Παρασκευή. Οι ηγέτες της Ευρωζώνης μετέβησαν στη Ρώμη για το συνέδριο του Διεθνούς Πολιτικού Κινήματος Κεντρώων Δημοκρατών, όπου πρόκειται να μιλήσουν.

“Ο κ. Μόντι εξήρε το έργο που επιτελεί ο Πρωθυπουργός Σαμαράς και ενεθάρρυνε την ελληνική Κυβέρνηση να συνεχίσει την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών και την εφαρμογή όλων των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ισπανική Κυβέρνηση.

Μόντι και ο Σαμαράς “επιβεβαίωσαν την πεποίθησή τους στην απόλυτη αναγκαιότητα της διαφύλαξης της ακεραιότητας της Ευρωζώνης, της σταθεροποίησης των αγορών και της συνέχισης της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης”, προστίθεται.

Επίσης, ο κ. Μόντι “εξέφρασε την ισχυρή εκτίμησή του για την πρόοδο που σημείωσε η Ιρλανδία κατά τους τελευταίους μήνες, που επέτρεψε την επιστροφή τον Ιούλιο της ιρλανδικής Κυβέρνησης στην αγορά δανεισμού”, ύστερα από ένα διετές διάλειμμα.

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την Πέμπτη μια ευρέως αναμενόμενη υποβάθμιση των προβλέψεων της ανάπτυξης, λέγοντας ότι αναμένεται τώρα μια συρρίκνωση της ιταλικής οικονομίας κατά 2,4% αυτό το έτος και 0,2% το 2013,. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η Ιταλία δεν χρειάζεται σχέδιο διάσωσης.

Στην τελευταία πρόβλεψη τον περασμένο Απρίλιο, η Κυβέρνηση της Ιταλίας ανέμενε συρρίκνωση της οικονομίας κατά 1,2% του ΑΕΠ το 2012 και ανάπτυξη της τάξης του 0,5% το 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα