Ολοκληρώνεται η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Κνεσσέτ στην Κύπρο

13:30 3/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ολοκληρώνεται σήμερα η διήμερη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου του Κοινοβουλίου του Ισραήλ (Κνεσσέτ) Yuli-Yoel Edelstein, ο οποίος αναχωρεί το βράδυ για το Ισραήλ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Edelstein πραγματοποίησε σειρά επαφών, ενώ υπέγραψε και Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ των Κοινοβουλίων Κύπρου και Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος της Κνεσσέτ έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη

και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’. Ο κ. Edelstein είχε επίσης συνάντηση με τον κ. Ομήρου, την οποία ακολούθησε υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων και επαφών μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων.

Σημαντική πρόνοια του Πρωτοκόλλου ήταν η εκατέρωθεν σύσταση Ομάδων Φιλίας και ως εκ τούτου, στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Κνεσσέτ συναντήθηκε με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, Πρόεδρο της νεοσύστατης Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Ισραήλ και τα μέλη της Πρόδρομο Προδρόμου (Αναπλ. Πρόεδρος), Γιώργο Λουκαΐδη, Αδάμο Αδάμου και Δημήτρη Συλλούρη.

Ο κ. Ομήρου παρέθεσε, εξάλλου, χθες το μεσημέρι, επίσημο γεύμα προς τιμήν του κ. Edelstein, της συζύγου του και της αντιπροσωπείας που τον συνόδευε.

Ο Πρόεδρος της Κνεσσέτ συναντήθηκε και με το Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, με τον οποία επισκέφθηκε τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός.

Τον κ. Edelstein θα κατευοδώσει απόψε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων και Παθόντων, Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά.

Ο κ. Edelstein συνοδευόταν από τη σύζυγό του και υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ σε όλες τις συναντήσεις, τον συνόδευε επίσης ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο Michael Harari.

Keywords
Τυχαία Θέματα