H Mελόνι ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί τον Λίβανο -Κατήγγειλε τη στάση του Ισραήλ απέναντι στους «κυανόκρανους»

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι θα επισκεφθεί τον Λίβανο τις επόμενες μέρες.

Η Μελόνι ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα μεταβεί στον Λίβανο εν μέσω αυξανόμενων φόβων για τις ειρηνευτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα, αναφέρει το Politico σε δημοσίευμά του.

Σε ομιλία της στην ιταλική Γερουσία, η Μελόνι κατήγγειλε τις πρόσφατες επιθέσεις του Ισραήλ κατά των διεθνών δυνάμεων στον Λίβανο. Η Ιταλία είναι ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος χορηγός στρατευμάτων στις δυνάμεις αυτές και ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε ότι θα παραμείνουν στην περιοχή παρά τις επιθέσεις

κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων.

«Έχω ήδη προγραμματίσει να πάω στον Λίβανο»

«Έχω ήδη προγραμματίσει να πάω στον Λίβανο και ο υπουργός Ταγιάνι ετοιμάζεται να πάει στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Πέντε στρατιώτες της αποστολής του ΟΗΕ στον Λίβανο, γνωστής ως UNIFIL, έχουν τραυματιστεί σε επιθέσεις από τότε που το Ισραήλ εξαπέλυσε χερσαία εισβολή κατά της Χεζμπολάχ νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η Ιταλία έχει αναπτύξει 1.000 στρατιώτες στην UNIFILμ αλλά και σε μια ξεχωριστή αποστολή γνωστή ως MIBIL, η οποία εκπαιδεύει τις τοπικές ένοπλες δυνάμεις. «Ακόμη και αν δεν υπήρξαν θύματα ή εκτεταμένες ζημιές, νομίζω ότι η επίθεση του Ισραήλ στην UNIFIL δεν μπορεί να θεωρηθεί αποδεκτή», δήλωσε η Μελόνι στη Γερουσία.

«Πιστεύουμε ότι η στάση των ισραηλινών δυνάμεων είναι εντελώς αδικαιολόγητη», είπε, κάνοντας λόγο για «κατάφωρη παραβίαση της απόφασης 1701 του ΟΗΕ, η οποία αποσκοπεί στον τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ.

Η Μελόνι στηρίζει το Ισραήλ, αλλά ζητάει σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο

Η Μελόνι επανέλαβε την υποστήριξή της στο δικαίωμα του Ισραήλ να ζει σε ειρήνη και ασφάλεια, αλλά τόνισε ότι αυτό πρέπει να επιβάλλεται σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό Δίκαιο. Είπε ότι η Ιταλία ενέκρινε νέα χρηματοδότηση, ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ, για να βοηθήσει τους εκτοπισμένους Λιβανέζους μετά την έξαρση των εχθροπραξιών.

Το Σάββατο, 40 χώρες που συνεισφέρουν στην UNIFIL καταδίκασαν τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις κατά της αποστολής και ζήτησαν τη διεξαγωγή έρευνας για τα περιστατικά. «Κάτω τα χέρια από τους Ιταλούς στρατιώτες, δεν είναι μαχητές της Χεζμπολάχ», δήλωσε ο Ταγιάνι το Σάββατο.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα