Αυστραλία: Οργή για τον πρωθυπουργό Αλμπανέζι -Αγοράζει βίλα εκατομμυρίων εν μέσω στεγαστικής κρίσης [βίντεο]

Έντονα πυρά δέχεται ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι μετά την αγορά πολυτελούς κατοικίας αξίας εκατομμυρίων δολαρίων στην κορυφή ενός βράχου με θέα τον ωκεανό μεσούσης της στεγαστικής κρίσης στη χώρα.

Ηαγορά ακινήτων στην Αυστραλία είναιαπό τις ακριβότερες στον κόσμο, λόγοςγια τον οποίο η κυβέρνηση των Εργατικώνεξήγγειλε ένα νέο κατασκευαστικόπρόγραμμα που προβλέπει την ανέγερσηπερίπου 1,2 εκατομμύρια κατοικιών έωςτο 2030, ώστε να αμβλυνθούν οι πιέσειςκόστους στην αγορά κατοικίας.

Αλλάόταν ο Αλμπανέζι εμφανίστηκε χθες Τρίτησε συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσειτο πρόγραμμα αυτό, δέχθηκε καταιγισμόερωτήσεων κυρίως για την προσωπική τουαγορά κατοικίας με πανοραμική θέα στηνπεριοχή Copacabana της ΚεντρικήςΑκτής της Νέας Νότιας Ουαλίας, μήνεςπριν τις εκλογες στην Αυστραλία και μετο κόστος διαβίωσης και το στεγαστικόνα κυριαρχούν στην ατζέντα της προεκλογικήςεκστρατείας.

Οιδικαιολογίες του Αλμπανέζι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός επιχείρησε να δικαιολογήσει την απόφασή του να αγοράσει το σπίτι με τα τέσσερα υπνοδωμάτια, τα τρία μπάνια, κόστους 4,3 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας, δηλαδή κάπου 2,9 εκατ. ευρώ.

«Έχω ένα καλό εισόδημα. Μου είναι ξεκάθαρο, γνωρίζω ότι είχα τύχη», είπε ο Αλμπανέζι στη συνέντευξη Τύπου. «Ξέρω όμως και τι σημαίνει να μοχθείς. Η μητέρα μου έζησε επί 65 χρόνια στην εργατική κατοικία, όπου γεννήθηκε. Γι’ αυτό θέλω να βοηθήσω όλους τους Αυστραλούς να αποκτήσουν μια στέγη». Κι είπε ότι αγόρασε το νέο σπίτι – η διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί – για να βρίσκεται κοντά στην οικογένεια της αρραβωνιαστικιάς του, Τζόντι Χέιντον.

Ανησυχία στους Εργατικούς ενόψει των εκλογών του Μαΐου

Αλλά η κίνηση του Αλμπανέζι προκάλεσε αντιδράσεις πολιτικών του αντιπάλων, αλλά και στο ίδιο του το κόμμα. «Έχω ένα πρόβλημα με το timing, δεν κολλάει στη διάρκεια μιας στεγαστικής κρίσης», δήλωσε η Τζέιν Χιουμ από το κόμμα των αντιπολιτευόμενων Φιλελευθέρων στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής με υψηλή τηλεθέαση.

Στο Εργατικό Κόμμα του Αλμπανέζι η ανησυχία εντείνεται ενόψει των εκλογών του ερχόμενου Μαΐου. Πολλοί σύντροφοι και συντρόφισσες του πρωθυπουργού τον επέκριναν για την αγορά της πολυτελούς κατοικίας, αλλά ζήτησαν να μην κατονομαστούν, σύμφωνα με το Sky News. «Θα πιστέψει ο κόσμος ότι παίρνει στα σοβαρά την κρίση του κόστους διαβίωσης, όταν αγοράζει μια εξοχική κατοικία σαν κι αυτή;», διερωτήθηκε στέλεχος των Εργατικών. Ενώ βουλευτής του κόμματος πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να διανοηθώ καμία μεγαλύτερη κίνηση αυτο-σαμποτάζ. Έχω μείνει άναυδος».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυστραλία, Οργή, Αλμπανέζι -Αγοράζει, [βίντεο],afstralia, orgi, albanezi -agorazei, [vinteo]