Τι κάνει ένας σκύλος στην κορυφή της Πυραμίδας της Γκίζας: Αλεξιπτωτιστής το κατέγραψε με κάμερα, έγινε viral

Αυτή είναι η παράξενη στιγμή που ένας αλεξιπτωτιστής εντοπίζει έναν σκύλο στην κορυφή της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας.

Στα πλάνα, τα οποία έχουν γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο σκύλος φαίνεται στην κορυφή αυτού που κάποτε ήταν το ψηλότερο ανθρώπινο οικοδόμημα εδώ και περίπου 4.000 χρόνια.

Το βίντεο με τον σκύλο στην κορυφή της Πυραμίδας

Συγκεκριμένα, ο Άλεξ Λανγκ πετούσε πάνω από τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, την μεγαλύτερη

από τις τρεις πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο, όταν παρατήρησε κίνηση στην κορυφή τη στις 14 Οκτωβρίου. Κάνοντας ζουμ στον μικρό επίπεδο χώρο στην κορυφή της πλινθόκτιστης κατασκευής, βλέπει κανείς έναν σκύλο.

Μετά το εκπληκτικό εύρημα στην κορυφή του αρχαίου ορόσημου, ο Λανγκ δήλωσε ότι ο σκύλος γάβγιζε τα πουλιά που πετούσαν από πάνω του.

«Αυτό δεν είναι σκύλος, είναι ο θεός Anubis»: Τρελάθηκαν οι χρήστες στα social

Το βίντεο έκανε reshare ο Marshall Mosher, ένας αθλητής περιπέτειας και έχει συγκεντρώσει πάνω από 500.000 likes, με τους θεατές να εντυπωσιάζονται. «Δεν είναι σκύλος. Αυτός είναι ο αιγυπτιακός θεός Anubis Θεωρείται ο οδηγός των νεκρών στη μετά θάνατον ζωή και ο προστάτης των τάφων. Γι’ αυτό και βρίσκεται πάνω από την πυραμίδα» έγραψε κάποιος. «Αναρωτιέμαι πόσο καιρό του πήρε για να ανέβει εκεί πάνω. Πρέπει να κατέβει να πιει λίγο νερό» σχολίασε ένας ακόμα.

«Αυτή είναι η δική του πυραμίδα τώρα. Την κατέκτησε» αστειεύτηκε κάποιος στο X με έναν άλλον να συμφωνεί, προσθέτοντας: «Μερικές φορές πρέπει να ανεβαίνεις στον ψηλότερο λόφο για να γαβγίζεις σε μερικά πουλιά, φίλε». Φυσικά, υπήρχαν και εκείνοι που δεν πείστηκαν με κάποιον να γράφει: «Αυτοί οι κυβόλιθοι είναι τεράστιοι. Είναι μια τρελή ανάβαση για έναν σκύλο. Δεν έχω πειστεί».

Παραμένει πάντως ασαφές αν ο σκύλος που σκαρφάλωσε στην πυραμίδα, τελικά σώθηκε, καθώς το βίντεο κλείνει με το ζώο να βρίσκεται ακόμη πάνω στο μνημείο.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πυραμίδας, Γκίζας, Αλεξιπτωτιστής,pyramidas, gkizas, alexiptotistis