Τα McDonald's επαναφέρουν το μπέργκερ «Quarter Pounder» μετά την επιδημία E. coli στις ΗΠΑ

Η McDonald's επαναφέρει στο μενού των εστιατορίων της στις ΗΠΑ το «Quarter Pounder», αφού απέκλεισε το ενδεχόμενο η επιδημία Ε. coli να ξεκίνησε από τα μπιφτέκια του εν λόγω μπέργκερ.

Συγκεκριμένα,η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ταδείγματα από τα μπιφτέκια που εξετάστηκαναπό το υπουργείο Γεωργίαςτου Κολοράντο (CDA) ήταν αρνητικά για τοβακτήριο, προσθέτονταςότι

δεν θα γίνει περαιτέρω έλεγχος.

Σύμφωνα μετο CNBC, πλέον οι έρευνεςέχουν στραφεί στα κρεμμύδια πουχρησιμοποιούνται στο QuarterPounder, με την εταιρεία να αποφασίζειότι θα σερβίρει το burger χωρίςαυτά, έως ότου οι υγειονομικές αρχέςολοκληρώσουν την έρευνά τους για τηνπηγή της επιδημίας.

Η αλλαγή αυτήθα επηρεάσει εστιατόρια της εταιρείαςστο Κολοράντο, το Κάνσας και το Γουαϊόμινγκκαι τμήματα του Αϊντάχο, της Άιοβα, τουΜιζούρι, της Μοντάνα, της Νεμπράσκα, τηςΝεβάδα, του Νέου Μεξικού, της Οκλαχόμακαι της Γιούτα.

McDonald's: Συνεχίζονται οι έρευνες για το συστατικό που συνδέεται με το ξέσπασμα της επιδημίας

«Το ζήτημα φαίνεται να περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο συστατικό -και γεωγραφικά- και παραμένουμε πολύ σίγουροι ότι οποιοδήποτε μολυσμένο προϊόν που σχετίζεται με αυτό το ξέσπασμα έχει απομακρυνθεί από την αλυσίδα εφοδιασμού μας και έχει φύγει από όλα τα εστιατόρια McDonald's», δήλωσε ο Cesar Pina, επικεφαλής της αλυσίδας εφοδιασμού για τις επιχειρήσεις McDonald's στη Βόρεια Αμερική, σε επιστολή που στάλθηκε στο σύστημα της εταιρείας στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα,ο οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA) εξακολουθεί να ερευνάαν τα κρεμμύδια που παράγονται από τηνTaylor Farms, και τα οποία χρησιμοποιούντανστο εν λόγω burger, είναιυπεύθυνα για το ξέσπασμα της επιδημίας.Η McDonald's σταμάτησε να χρησιμοποιεί τηνTaylor Farms ως προμηθευτή κρεμμυδιών, επ'αόριστον.

McDonald's: 75κρούσματα σε 13 πολιτείες των ΗΠΑ καιένας νεκρός από το βακτήριο E. coli

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η επιδημία E. coli που συνδέεται με τα McDonald's έχει οδηγήσει σε 75 κρούσματα σε 13 πολιτείες.

Από τους 61ασθενείς με διαθέσιμες πληροφορίες, οι22 έχουν νοσηλευτεί και δύο άνθρωποιέχουν αναπτύξει μια σοβαρή κατάστασηπου μπορεί να προκαλέσει νεφρικήανεπάρκεια, που ονομάζεται αιμολυτικόουραιμικό σύνδρομο.

Ο CDC ανέφερε, επίσης, ότι ένας ηλικιωμένος ενήλικας στο Κολοράντο έχασε τη ζωή του.

Με βάση τα μέχρι στιγμής αναφερόμενα κρούσματα, η επιδημία έλαβε χώρα μεταξύ 27 Σεπτεμβρίου και 11 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου δύο εβδομάδων, τα McDonald's πωλούν συνήθως περίπου ένα εκατομμύριο Quarter Pounders στην πληγείσα περιοχή, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
McDonalds, Quarter Pounder, ΗΠΑ,McDonalds, Quarter Pounder, ipa