Γιώργος Παπανδρέου – Τουρκία: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίο

Για συνεργασία στο Αιγαίο μεταξύ Αθήνας-Άγκυρας έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου, που έχει διατελέσει και υπουργός Εξωτερικών, παραχώρησε συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα Oksijen, υποστηρίζοντας ότι οι δύο χώρες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ήλιο και τον άνεμο.

«Τσακωνόμαστε για το πετρέλαιο και το αέριο στο Αιγαίο, το οποίο δεν ξέρουμε αν υπάρχει ή δεν υπάρχει. Όμως, στο μέλλον του κόσμου δεν υπάρχει ούτε το πετρέλαιο, αλλά ούτε το αέριο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου και να δημιουργήσουμε μια νέα εταιρική σχέση», τόνισε.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που είχε ως υπουργός Εξωτερικών με τον Ισμαήλ Τζεμ. «Είχαμε εστιάσει την προσοχή μας στις ανάγκες των πολιτών μας, αλλά και στα συμφέροντά μας. Την εποχή εκείνη υπήρχε η κρίση του Οτσαλάν, ήταν στην επικαιρότητα οι διαφορές στην Κύπρο και στο Αιγαίο. Θα μπορούσαμε να επιλέξουμε να φωνάζουμε από τις δύο όχθες του Αιγαίου και να γίνουμε οι ήρωες κάποιας μερίδας πολιτών των χωρών μας, αλλά επιλέξαμε διαφορετικό δρόμο. Κάναμε πολικό αστέρα τα ζητήματα που μπορούμε να συνεργαστούμε και κατευθυνθήκαμε προς τα εκεί», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα