F1: Τον Νοέμβριο του 2014 θα διεξαχθεί το ρωσικό γκραν πρι

17:57 25/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο δήμαρχος του Σότσι δήλωσε σήμερα ότι το ρωσικό γκραν πρι, το οποίο θα είναι ο πρώτος αγώνας της χώρας στη Φόρμουλα Ένα, θα διεξαχθεί στην ομώνυμη πόλη το Νοέμβριο του 2014, παρά τις καθυστερήσεις στην κατασκευή της πίστας. «Θα διεξαχθεί το Νοέμβριο, μετά τους (Χειμερινούς) Ολυμπιακούς» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ανατόλι Παχόμοφ, με δηλώσεις του στη Μόσχα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν, επικαλούμενα πηγές εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, πως έχουν σταματήσει
οι εργασίες στην πίστα, η κατασκευή της οποίας θα κοστίσει 200 εκατομμύρια δολάρια. Όμως, ο Παχόμοφ διέψευσε ότι το έργο δεν θα είναι εγκαίρως έτοιμο: «Η κατασκευή της πίστας παρακολουθείται στενά από την τοπική κυβέρνηση. Όλα πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο. Εάν είχαμε κάποια προβλήματα, θα ζητούσαμε βοήθεια από άλλες περιφέρειες».
Οι ρωσικές αρχές υπέγραψαν το 2010 συμφωνία με τον εμπορικό διευθυντή της Φόρμουλα Ένα, Μπέρνι Έκλστοουν, για τη διεξαγωγή ενός αγώνα του πρωταθλήματος στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας από το 2014 ως το 2020. Το Σότσι φιλοξενεί τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 το διάστημα 7-23 Φεβρουαρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα