Παπανδρέου: Επανέναρξη της διαπραγμάτευσης, όχι δημοψήφισμα

16:41 28/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Να αλλάξει στάση και να προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους την οποία να θέσει σε δημοψήφισμα προτρέπει την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Να ζητήσει αμέσως επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας. Πράγμα εφικτό. Καλώ και τους εταίρους, να ανταποκριθούν

στην κρισιμότητα των στιγμών για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Και να παρατείνουν τη διαπραγμάτευση με την Ελληνική Κυβέρνηση μέχρι την προσεχή Τρίτη, ημέρα λήξης του προγράμματος», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου με στόχο να υπάρξει μια συμφωνία.

Απευθυνόμενος στη συνέχεια τους εταίρους ο Γιώργος Παπανδρέου τους ζήτησε να εγκαταλείψουν την επιλογή της λιτότητας και να δώσουν προτεραιότητα στις αναγκαίες μεγάλες αλλαγές που χρειαζεται η χώρα.

«Τότε, αυτή τη συμφωνία, η Κυβέρνηση οφείλει να τη θέσει στην κρίση του Ελληνικού λαού – με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και οφείλει και να την στηρίξει», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου «Οι συντηρητικοί συσχετισμοί στην ΕΕ, αποτελούν πρόκληση. Εμείς αγωνιζόμαστε για να τους αλλάξουμε. Σε καμία περίπτωση όμως δεν δικαιολογούν μια λιποταξία. Μια φυγή που πιθανά να μας βάλει σε δρόμο χωρίς επιστροφή».

Keywords
Τυχαία Θέματα