7 τρόποι να αντιμετωπίσεις το επίμονο κλάμα του παιδιού σου

17:02 20/3/2021 - Πηγή: iPop

Όταν είσαι γονιός ένα από τα πράγματα τα οποία θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις περισσότερες από μία φορά στη ζωή σου, είναι το επίμονο κλάμα του παιδιού σου. Υπάρχουν 7 τρόποι να αντιμετωπίσεις το επίμονο κλάμα του παιδιού σου και δε συμπεριλαμβάνει τη φράση “Σταμάτα να κλαις”.

7 τρόποι να αντιμετωπίσεις το επίμονο κλάμα του παιδιού σου

Τα μικρά παιδιά κλαψουρίζουν για κάθε είδους λόγους, αλλά στον πυρήνα του κλάματος υπάρχει ένα παιδί που θέλει να αισθάνεται ότι ακούγεται και κατανοείται. Ειδικά τα νήπια είναι ικανά να κλαίνε ακατάπαυστα και για μηδαμινούς λόγους που όμως μέσα από αυτούς

μαθαίνουν την απογοήτευση. Τι πρέπει να κάνεις εσύ όταν αυτό συμβαίνει;

Δοκίμασε να το δεις μέσα από τα μάτια του

Ο εγκέφαλος των παιδιών και ο εγκέφαλος των ενηλίκων λειτουργούν εντελώς διαφορετικά. Θα ήταν ωραίο αν ήμασταν πάντα στην ίδια σελίδα, αλλά τις περισσότερες φορές τα παιδιά και οι ενήλικες θέλουν αντίθετα πράγματα. Όταν τα παιδιά κλαίνε, συνήθως πρόκειται για κάτι που είναι πολύ σημαντικό για αυτά όσο ασήμαντο και αν φαίνεται στα δικά σου τα μάτια. Αν μπορέσεις να δεις μέσα από τα «παιδικά μάτια», τότε θα καταφέρεις να δεις μια εντελώς νέα προοπτική για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Ανάκτησε την επικοινωνία

Με την πρώτη ματιά, το κλαψούρισμα μπορεί να φαίνεται σαν χειραγώγηση, αλλά αυτό που συμβαίνει συνήθως με ένα μικρό παιδί που κλαίει και κλαίει όλη την ώρα είναι το εξής: Το παιδί προσπαθεί να σου κοινοποιήσει ένα μήνυμα. Δεδομένου ότι όλα τα παιδιά θα συνεχίσουν να επικοινωνούν έως ότου αισθάνονται ότι ακούγονται και τα καταλαβαίνουν, θα συνεχίσουν να κλαίνε μέχρι να νιώσουν ότι τα καταλαβαίνεις. Εάν μπορέσεις να βρεις την χαμένη επικοινωνία και να επικυρώσεις αυτό που θέλει το παιδί, μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα για να βοηθήσεις το παιδί να ηρεμήσει.

Αντιμετώπισε την υποκείμενη υγιή ανάγκη

Όλες οι συμπεριφορές των παιδιών καθοδηγούνται από τρεις υγιείς ανάγκες: Δύναμη, εμπειρία και σύνδεση. Όλα όσα κάνουν τα παιδιά ικανοποιούν αυτές τις ανάγκες. Όταν τα παιδιά προσπαθούν να ικανοποιήσουν μια ανάγκη για εμπειρία, δύναμη ή σύνδεση και δεν λειτουργεί, θα επιμένουν ξανά και ξανά με κάθε είδους διαφορετικούς τρόπους έως ότου ικανοποιηθεί η ανάγκη. Το ζητούμενο είναι να του δώσεις την επιλογή να επιλέξει και να του εξηγήσεις τι σημαίνει αυτό.

Ανακάλυψε το μοτίβο πίσω από το κλάμα

Αν εντοπίσεις το μοτίβο πίσω από το κλάμα τότε τις περισσότερες φορές θα είναι μία προβλεπόμενη κατάσταση την οποία θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις καλύτερα αφού θα ξέρεις ότι έρχεται. Βρες τι είναι αυτό που προκαλεί στο παιδί σου αυτή την αντίδραση και στη συνέχεια βρες την υποκείμενη ανάγκη του παιδιού σου πίσω από αυτή. Αναζήτησε τρόπους με τους οποίους το παιδί σου μπορεί να αισθανθεί ότι έχει περισσότερο τον έλεγχο σε μια δεδομένη κατάσταση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 7 τρόποι να αντιμετωπίσεις το επίμονο κλάμα του παιδιού σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα