Αυτά είναι τα μυστικά των ανθρώπων των οποίων το σπίτι μυρίζει υπέροχα! Δες πώς θα το καταφέρεις

09:01 13/3/2021 - Πηγή: iPop

Πολλές φορές τα σπίτια δεν μυρίζουν όμορφα. Περίεργες μυρωδιές κυριαρχούν στην ατμόσφαιρα του χώρου και συχνά δεν ξέρουμε τι να κάνουμε για να τις εξαφανίσουμε. Αν θέλεις να μυρίζει όμορφα το σπίτι σου, παρακάτω θα βρεις μερικούς εύκολους τρόπους να το καταφέρεις!

Η όσφρηση συχνά αναφέρεται ως η πιο ισχυρή αίσθηση του ανθρώπου. Οι καλές (και οι κακές) μυρωδιές μας λένε πολλά για τον κόσμο: Τι πρέπει να φάμε, ακόμη και ποιον πρέπει να φιλήσουμε! Όταν μιλάμε για τα σπίτια μας, εάν ένας χώρος μυρίζει φρεσκάδα, αυτό είναι ένα υπέροχο σημάδι, ενώ αν η μυρωδιά είναι άσχημη, νιώθουμε άβολα.

Το

μυστικό δεν είναι να ψεκάζεις τον χώρο σου με αρώματα για να υπερκαλύψει η όμορφη μυρωδιά την άσχημη. Ένα καθαρό σπίτι δεν πρέπει να μυρίζει τίποτα. Εάν θέλεις να έχει κι ένα άρωμα που θα προσθέσεις, αυτό είναι ένα άλλο θέμα!

Πώς θα φτάσεις, όμως, στο σημείο να μην κυριαρχούν άσχημες μυρωδιές στο σπίτι σου και να μυρίζει όμορφα;

Πώς θα μυρίζει όμορφα το σπίτι σου; Ξέρουμε τα μυστικά!

Αντιμετώπισε την υγρασία

Είναι η νούμερο ένα αιτία των οσμών στα νοικοκυριά. Εάν βάλεις έναν αφυγραντήρα σε κάθε δωμάτιο και δείχνει πάνω από 60% υγρασία, ίσως θα θελήσεις να τον χρησιμοποιείς συνεχώς για να ισορροπήσεις την υγρασία. Βέβαια, αν το πρόβλημα είναι μεγάλο, θα πρέπει να σκεφτείς τις εργασίες στο σπίτι…

Καθάρισε τα ύπουλα σημεία

Κάδοι απορριμάτων, το κρεβάτι του σκύλου, το σημείο όπου πετιούνται οι λερωμένες πάνες του μωρού, είναι μόνο μερικά απ’ τα σημεία που εκπέμπουν άσχημες μυρωδιές και πρέπει να καθαρίζονται συχνά!

Pexels

Ξεσκαρτάρισμα στο ψυγείο

Πολλά τρόφιμα στο ψυγείο σου μπορεί να έχουν χαλάσει ή να είναι ανοιχτά για μέρες και να εκπέμπουν μυρωδιές που δεν θέλεις στον χώρο σου. Πέτα κάθε τι χαλασμένο και ρίξε ένα καλό καθάρισμα στο ψυγείο σου.

Καθάρισε τις υφασμάτινες επιφάνειες

Τα χαλιά, τα μαξιλάρια, οι ταπετσαρίες, τα κλινοσκεπάσματα και τα καλύμματα είναι μαγνήτες για μυρωδιές. Μπορείς να κάνεις ακόμα κι έναν επαγγελματικό καθαρισμό σε αυτές τις επιφάνειες ανά τακτά διαστήματα ώστε να βεβαιώνεσαι ότι είναι καθαρά. Διαφορετικά, φρόντισε να το βάζεις στο πρόγραμμα και να τα καθαρίζεις εσύ σωστά!

Άνοιξε τα παράθυρα

Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να φέρεις τη φρεσκάδα στο σπίτι σου! Κάθε πρωί, να αερίζεις το σπίτι! Θα κάνει και καλό στην υγεία σου, αλλά και στη διάθεσή σου!

Βρες διακριτικούς τρόπους να προσθέσεις άρωμα στο σπίτι σου

Αιθέρια έλαια, αρωματικά χώρου που, όμως, δεν μυρίζουν πολύ έντονα, αποξηραμένα φρούτα και ποτ πουρί είναι μόνο μερικοί απ’ τους τρόπους!

Σε κάθε περίπτωση σου προτείνουμε να αποφύγεις έντονα αρωματικά χώρου, γιατί αφενός έχουν μέσα χημικά που δεν θέλεις στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σου, κι επιπλέον η λύση δεν είναι απλά να βάλεις ένα πολύ έντονο άρωμα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Αυτά είναι τα μυστικά των ανθρώπων των οποίων το σπίτι μυρίζει υπέροχα! Δες πώς θα το καταφέρεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα