Κορονοϊός: Τα μέτρα για την Καθαρά Δευτέρα- Κλείνουν όλα τα σχολεία

18:32 12/3/2021 - Πηγή: iPop

Τα μέτρα για την Καθαρά Δευτέρα διευκρίνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Παρασκευής, στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, ενώ ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων σε όλη τη χώρα.

Τα μέτρα για την Καθαρά Δευτέρα

Την Καθαρά Δευτέρα θα ισχύει ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα, δεν θα

υπάρχει η οποιαδήποτε αλλαγή, δηλαδή:

Δεν επιτρέπονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις, πλην των εξαιρέσεωνΟι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ, ΑΤΜ κι άλλα καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης επιτρέπονται εντός του δήμου διαμονής ή σε απόσταση 2 χλμ απ’ τον τόπο κατοικίαςΗ μετακίνηση για σωματική άσκηση ή βόλτα με κατοικίδιο γίνεται μόνη πεζήΗ απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει απ’ τις 21:00 έως τις 05:00

Θυμίζουμε ότι η μετακίνηση από δήμο σε δήμο επιτρέπεται μόνο για λόγους υγείας, όπως επίσκεψη σε γιατρό, υπό την προϋπόθεση να υπάρχει ένα αποδεικτικό email, το οποίο θα επιβεβαιώνει το ραντεβού σε περίπτωση που ζητηθεί σε έλεγχο από την αστυνομία, καθώς και για άθληση, στέλνοντας τον κωδικό 6 στο 13033, καθώς δεν υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός για όσους θέλουν να περπατήσουν ή να κάνουν ποδήλατο. Ωστόσο, κανένας δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το όχημά του για να μεταβεί σε άλλη περιοχή και να αθληθεί εκεί. Η μετακίνηση επιτρέπεται αυστηρά με τα πόδια ή το ποδήλατο.

Το έθιμο του χαρταετού μπορεί να γίνει τηρώντας τα παραπάνω μέτρα προστασίας. Οι πλατείες και τα πάρκα θα παραμείνουν ανοιχτά, αλλά γίνεται αυστηρή σύσταση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και να μην υπάρξουν περιπτώσεις συγχρωτισμού.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου προστίθεται οι περιφερειακές ενότητες:

ΧαλκιδικήΕυρυτανίαΛέσβουΚιλκίς

Και οι δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου, ο δήμος Κατερίνης, ο δήμος Χανίων και ο δήμος Σκιάθου.

Κλείνουν όλα τα σχολεία

Απ’ την Τρίτη 16 Μαρτίου αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων σε όλη τη χώρα, μέχρι τις 29 Μαρτίου σε όλη την επικράτεια.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Κορονοϊός: Τα μέτρα για την Καθαρά Δευτέρα- Κλείνουν όλα τα σχολεία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα