Αναπνέεις σωστά; Αυτός είναι ο σωστός τρόπος, σύμφωνα με έναν ειδικό

16:38 16/3/2021 - Πηγή: iPop

Η αναπνοή είναι κάτι που συμβαίνει σχεδόν αβίαστα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απλή. Υπάρχουν περίπου 10 κιλά μυών που περιβάλλουν τους πνεύμονές σου και σε βοηθούν να εισπνέεις και να εκνπνέεις τουλάχιστον 17.000 φορές την ημέρα. Με μερικούς απ’ αυτούς τους μύες είσαι εξοικειωμένη, όπως το διάφραγμα. Όμως, υπάρχουν τόσοι πολλοί άλλοι μύες που λειτουργούν συγχρονισμένα για να υπάρχει οξυγόνο

στο σώμα σου και να αποβάλλεται το διοξείδιο του άνθρακα. Αυτή η διαδικασία, όχι απλώς σε κρατάει ζωντανή, αλλά επηρεάζει επίσης την πέψη, την αρτηριακή πίεση, τη διάθεση, τη λειτουργία του εγκεφάλου, το ανοσοποιητικό σου, τις επιδόσεις σου όταν γυμνάζεσαι… Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να ξέρεις εάν αναπνέεις σωστά και εάν δεν το κάνεις, να ξεκινήσεις να το κάνεις με τον σωστό τρόπο!

Η έρευνα έχει συνδέσει την λάθος αναπνοή με πεπτικές διαταραχές, πόνο στην πλάτη και αϋπνία, μεταξύ άλλων ασθενειών. Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις για έναν λάθος τρόπο αναπνοής.

«Ο τρόπος με τον οποίο αναπνέουμε επηρεάζεται από τόσα πολλά καθημερινά πράγματα: Απ’ το ότι φοράμε σφιχτά παντελόνια, έχουμε καθιστική ζωή μέχρι και το χρόνιο στρες», λέει ο breath coach Richie Bostock, συγγραφέας του Exhale.

Το άγχος είναι ένας συχνός ένοχος. Όταν απογειώνεται το αεροπλάνο, η αναπνοή σου γίνεται πιο κοφτή και είναι λογικό. Όταν, όμως, αυτό συμβαίνει και στην καθημερινότητά σου λόγω της πίεσης που έχεις όλη μέρα, είναι πιθανό να εμφανιστούν συνέπειες.

Unsplash/Tim GoedhartΜάθε να αναπνέεις σωστά, εάν δεν το κάνεις ήδη

Η Belisa Vranich, κλινική ψυχολόγος και συνδημιουργός του Breathing for Warriors, έχει μερικές χρήσιμες συμβουλές να μας δώσει!

Συγκεκριμένα, προτείνει να κάνεις αυτές τις ασκήσεις για 10 λεπτά κάθε μέρα για να χτίσεις τη συνήθεια του αναπνέεις απ’ την κοιλιά σου.

Βάλε τα χέρια στα πλευρά σου, κοντά στο ύψος του θώρακα. Πέρασε 5 δευτερόλεπτα αναπνέοντας βαθιά, ενώ αισθάνεσαι τα χέρια σου να κινούνται προς τα έξω και τη μέση σου επεκτείνεται προς τα μπροστά. Στη συνέχεια εξέπνευσε για 5 δευτερόλεπτα. Παρατήρησε εάν οι ώμοι σου κινούνται κατά τη διάρκεια της αναπνοής. Αν ναι, προσπάθησε να πάρεις την επόμενη ανάσα χωρίς να κουνηθούν.Γέμισε το μπαλόνι: Ενώ είσαι καθιστή θέση, πάρε ένα μπαλόνι και ακούμπησε την άκρη του στα χείλη σου και πάρε τη μεγαλύτερη εισπνοή που μπορείς ενώ ισιώνεις το σώμα σου. Στη συνέχεια εξέπνευσε στο μπαλόνι, κρατώντας το πρόσωπο, τον λαιμό και τους ώμους σου χαλαρούς. Ο στόχος σου: Να γεμίσεις το μπαλόνι με όσο το δυνατόν λιγότερες αναπνοές.Ξάπλωσε σε στάση σανίδας, με τις παλάμες προς τα κάτω. Σήκωσε το σώμα σου προς τα πάνω, σχηματίζοντας μια ευθεία γραμμή απ’ το πίσω μέρος του λαιμού σου μέχρι τις πατούσες σου. Μείνει εκεί για 15 δευτερόλεπτα.

Οι τεχνικές αναπνοής που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς αμέσως!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αναπνέεις σωστά; Αυτός είναι ο σωστός τρόπος, σύμφωνα με έναν ειδικό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα