Γευστική, βελουτέ σούπα μανιταριών που ταιριάζει με τις κρύες, φθινοπωρινές νύχτες!

14:31 3/11/2021 - Πηγή: iPop

Το φθινόπωρο, όπως και τον χειμώνα, δε χορταίνεις να απολαμβάνεις σπιτικά και ζεστά φαγητά, αγκαλιασμένη με τον σύντροφό σου ή χουχουλιάζοντας με την οικογένειά σου και τις φίλες σου. Οι σούπες είναι κάτι must και η αλήθεια είναι πως μας φέρνουν όλους πιο κοντά τις κρύες νύχτες. Για σήμερα, λοιπόν, σου έχουμε ετοιμάσει μία βελουτέ σούπα μανιταριών για να τους εκπλήξεις όλους!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη σούπα μανιταριών:90 γρ. βούτυρο2 κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους, χοντροκομμένα1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη500 γραμμάρια μανιτάρια, ψιλοκομμένα 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι1 λίτρο ζεστό ζωμό
κοτόπουλου1 φύλλο δάφνης4 κουταλιές της σούπας κρέμα μονήμικρή χούφτα μαϊντανό, χοντροκομμένο, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Θέλεις να μάθεις να φτιάχνεις εύκολη και γρήγορη πατατόσουπα; Σου έχουμε όλα τα μυστικά!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Ζέστανε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ξεκίνα να σοτάρεις τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να ροδίσουν, περίπου 8-10 λεπτά.Πρόσθεσε τα μανιτάρια και μαγείρεψέ τα σε δυνατή φωτιά για άλλα 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.Πασπάλισε με το αλεύρι και ανακάτεψε ώστε να ενωθούν τα υλικά. Ρίξε μέσα το ζωμό κοτόπουλου, άφησε το μείγμα να πάρει βράση, πρόσθεσε το φύλλο δάφνης και σιγόβρασε για άλλα 10 λεπτά.Αφαίρεσε και πέταξε το φύλλο δάφνης, στη συνέχεια αφαίρεσε το μείγμα των μανιταριών από τη φωτιά και χτύπησέ το με ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ζέστανε απαλά τη σούπα και ανακάτεψε την κρέμα. Σέρβιρέ την και πασπάλισε από πάνω με τον μαϊντανό, αν θέλεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γευστική, βελουτέ σούπα μανιταριών που ταιριάζει με τις κρύες, φθινοπωρινές νύχτες! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα