Η τέχνη του «να μην κάνεις τίποτα» και πώς να το καταφέρεις

20:47 25/8/2021 - Πηγή: iPop

Είναι οι καθημερινοί ρυθμοί της ζωής μας που μας θέλουν να είμαστε από το πρωί που ανοίγουμε τα μάτια μας μέχρι τη στιγμή που τα κλείνουμε το βράδυ, συνεχώς σε εγρήγορση. Αυτό είναι πρακτικά αδύνατο. Κάποια στιγμή της ημέρας πρέπει να την ορίσεις και να πεις ότι τώρα χαλαρώνω! Πώς να μην κάνεις τίποτα όμως χωρίς να αισθάνεσαι τύψεις ακομα και για λίγο;

Έξις δευτέρα φύσις

Κατά τον Αριστοτέλη, η συνήθεια είναι δεύτερη φύση. Αν είσαι τώρα σε φάση διακοπών και δυσκολεύεσαι με αυτούς τους χαλαρούς ρυθμούς λόγω των ρυθμών που έχεις συνήθως, είναι απολύτως φυσιολογικό. Το σώμα θυμάται, όπως και

ο εγκέφαλος. Πώς να μπει στους νέους ρυθμούς που ορίζει το χαλαρό πρόγραμμα των διακοπών;

Απομυθοποιώντας τη συνεχή κίνηση. Το καθισιό, η αδράνεια και το να μην κάνεις τίποτα είναι πάρα πολύ ευπρόσδεκτο κάποιες στιγμές τις ημέρας μας. Δεν ονομάζεται βαρεμάρα. Βαρεμάρα είναι όταν πηγαίνεις από καναπέ σε καναπέ χαζεύοντας τηλεόραση και σκλολάροντας την οθόνη του κινητού χωρίς να μην κάνεις απολύτως τίποτα.

Κι αν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι δεν θα αποτύχεις;

Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα

Πώς να μην κάνεις τίποτα και να το αναγάγεις σε τέχνη. Αυτό που θα σε βοηθήσει είναι το mindfulness δηλαδή η ενσυνειδητότητα. Το να αποδεχτείς δηλαδή ότι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θα ορίσεις εσύ, θα κάτσεις και δεν θα κάνεις απολύτως τίποτα, χωρίς να αισθανθείς τύψεις γι’αυτό.

Αφουγκράσου τις ανάγκες σου και μην κάνεις απολύτως τίποτα. Μπορείς επίσης να ξεκαθαρίσεις ότι μπορείς μέσα σε αυτόν το χρόνο θα κάνεις ασκήσεις vizualisation ή θα σχεδιάζεις κάτι που θες να κάνεις στα προσεχή σχέδιά σου.

Τι είναι αυτό που δε σε αφήνει να ηρεμήσεις;

Κάτσε και μελέτησε τι είναι αυτό που σε κάνει να είσαι συνεχώς σε μια μπρίζα; Είναι η ανάγκη του να είσαι πάντα χρήσιμος; Είναι κάτι άλλο; Ρώτα τον εαυτό σου τι θα γίνει αν δεν κάνεις τίποτα χωρίς να αισθάνεσαι τύψεις γι’αυτό; Οι δράσεις μας είναι καλό να υποκινούνται μόνο από τις δικές μας ανάγκες και από αυτά που θέλουν οι άλλοι από εμάς να κάνουμε.

Καλό είναι να μας αφουγκραζόμαστε και να μας ακούμε πραγματικά. Να μην υποτιμάμε τις δικές μας ανάγκες γιατί για να είναι εδώ κάτι σημαίνουν για εμάς. Η προτεραιότητα μας είμαστε εμείς και η σχέση με τον εαυτό μας.

Πώς να μην κάνεις τίποτα χωρίς τύψεις

Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή το παίρνεις απόφαση και ξεκινάς δράση χωρίς τύψεις. Είτε είσαι σε διακοπές είτε είσαι στο σπίτι σου σε εργάσιμες μέρες, επιλέγεις το χρόνο που θες να το κάνεις και για πόση ώρα και το κάνεις!

Οι τύψεις δεν χρειάζονται στη ζωή μας και αν έχεις, καλό είναι να σε ρωτήσεις τι θα πρέπει να κάνεις για να μην υπάρχουν αυτές οι τύψεις. Αν δεις ότι συνεχίζουν και υπάρχουν στη ζωή σου σημαίνει ότι υπάρχει κάποια πεποίθηση η οποία θέλει αναθεώρηση. Αν δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου σήμερα και θες να απαλλαχθείς από δαύτες ίσως χρειαστείς τη βοήθεια κάποιου ειδικού.

Άκου εσένα!

Να σε ακούς και να μην σε κρίνεις. Να κάνεις ότι χρειαστεί ώστε να σε εξυπηρετείς όσο καλύτερα μπορείς. Ψυχή τε και σώματι! Αν η ανάγκη σου λέει ότι θες να κάτσεις για λίγο χωρίς να κάνεις τίποτα, κάνε το! Μην ζητάς την έγκριση και την άδεια κανενός και να θυμάσαι ότι αξίζεις ούτως ή άλλος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η τέχνη του «να μην κάνεις τίποτα» και πώς να το καταφέρεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η τέχνη του «να μην κάνεις τίποτα» και πώς να το καταφέρεις,