Κάνε την αλλαγή που θέλεις: Τα πολύ μικρά πράγματα μπορούν να σου αλλάξουν την διάθεση από εκεί που δεν το περιμένεις!

17:48 29/3/2021 - Πηγή: iPop

Απ’ όλες τις σχέσεις που έχουμε στη ζωή μας, η σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας είναι η πιο καθοριστική. Από εκεί ξεκινούν και καταλήγουν όλα. Φυσικά, όλοι μας έχουμε τις ανασφάλειες και τα προβλήματά μας που δουλεύουμε με τον εαυτό μας, δεν υπάρχει το τέλειο και καλά κάνει και δεν υπάρχει. Αλλά σίγουρα χρειάζονται γερές βάσεις σε αυτή τη σχέση. Όπως κάθε σχέση, έτσι κι αυτή με τον εαυτό μας χρειάζεται αγάπη, φροντίδα και σεβασμό. Πρέπει να σε αγαπάς και να σου το δείχνεις με κάθε τρόπο. Να φροντίζεις το μέσα σου και το έξω

σου. Και να κάνεις όλα όσα σε κάνουν χαρούμενη! Πώς μπορεί να σου αλλάξει η διάθεση στην καραντίνα προς το θετικό; Πολύ απλά φροντίζοντας τον εαυτό σου… Θα σου πω μια ιστορία για να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι!

Έχω περάσει τον τελευταίο χρόνο της καραντίνας ως επί το πλείστον μέσα στο σπίτι. Το μοναδικό διάστημα που δεν συνέβη αυτό ήταν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Δουλεύω απ’ το σπίτι, διασκεδάζω στο σπίτι, βλέπω πολύ συγκεκριμένους ανθρώπους στο σπίτι και οι μόνες στιγμές που δεν βρίσκομαι εκεί είναι όταν βγαίνω για τρέξιμο και για ποδήλατο. Μιλάμε για καραντίνα κανονικότατη! (Το καφές στην πλατεία με παρέα δεν το έχω πλησιάσει ούτε στο ελάχιστο!).

Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, όλο αυτό το διάστημα για να μπορέσει να περάσει ανώδυνα, αναγκάστηκα να βρω τρόπους να περνάω καλά, ακόμα και μέσα στο σπίτι. Έφτιαξα ένα πρόγραμμα που να με βολεύει, προσπάθησα να κλείνω τη δουλειά στην ώρα μου -όμως σχεδόν ποτέ δεν τα κατάφερα-, βρήκα νέα ενδιαφέροντα, άρχισα να μαγειρεύω με μεγαλύτερο ζήλο και γενικά η ζωή μου έμοιαζε πολύ με όλα αυτά που βλέπαμε στο Instagram στην πρώτη καραντίνα.

Όμως, φυσικά αυτό δεν λειτούργησε όλο το διάστημα και μετά από κάποια φάση άρχισα να βαριέμαι όσα με ενθουσίαζαν στην αρχή.

Η τωρινή χαλάρωση των μέτρων έφερε ανοιχτά κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής και τότε για πρώτη φορά μέσα σ’ αυτό τον 1 χρόνο σκέφτηκα ότι πρέπει να κάνω κάτι και για το έξω μου. Καλή η πρωινή και βραδινή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος, καλό το μανικιούρ στο σπίτι, αλλά είναι αλλιώς το να αφήνεσαι στα χέρια ενός ειδικού και να σε περιποιείται. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισα ότι θέλω να αλλάξω κούρεμα.

Σημαντική σημείωση! Για σένα που πριν τελειώσεις την ανάγνωση του κειμένου θα σκεφτείς όλα τα χαμε, το μαλλί μας μάρανε, θα σου πω ότι ναι, το μαλλί μας μάρανε.

Πριν από μερικούς μήνες, είχαν ξανανοίξει τα κομμωτήρια. Όμως, τότε η ανάγκη μου για να φροντίσω το έξω μου δεν ήταν τόσο έντονη και υπερίσχυε ο φόβος μου να πάω σε έναν τέτοιο χώρο. Αυτή τη φορά, ωστόσο, ήταν αλλιώς. Μετά από 1 χρόνο και 6 μήνες χωρίς να έχω επισκεφτεί ούτε απ’ έξω κομμωτήριο, αποφάσισα ότι είναι κάτι που έχω ανάγκη για μένα (αν είσαι γυναίκα, καταλαβαίνεις τι σημαίνει 1,5 χρόνος χωρίς κομμωτήριο!).

Μπορεί να αλλάξει η διάθεση στην καραντίνα με ένα κούρεμα;

Το πώς αισθάνθηκα όμως δεν έχει καμία σχέση με το συναίσθημα που τελικά είχα. Πίστευα πως μετά το κούρεμα (το οποίο φυσικά έφερε μεγάλη αλλαγή μετά από 1,5 χρόνο, έφυγαν καμιά 25αριά πόντοι απ’ το μαλλί) θα νιώθω πολύ καλά επειδή θα έχω υγιή μαλλιά και θα τα βλέπω να τα χαίρομαι. Τελικά, όμως, αυτό που ένιωσα τη στιγμή που πλήρωσα και έφυγα ήταν κάτι πιο βαθύ. Ήταν μια ένεση αυτοπεποίθησης. Μια ξαφνική αλλαγή διάθεσης που ξεκινάει από μέσα κι όχι από έξω. Μια μικρή στιγμή “κανονικότητας” που κάθισα αναπαυτικά στην καρέκλα του κομμωτή και αφέθηκα να με φροντίσει κάποιος άλλος. Κάτι τόσο απλό και μικρό ήταν ικανό να αλλάξει το μέσα μου!

Όταν, λοιπόν, σου λέμε και σου ξαναλέμε να σε αγαπάς και να σε φροντίζεις, δεν εννοούμε να τα κάνεις όλα μόνη σου. Το να επιτρέψεις στον εαυτό σου να λάβει λίγη φροντίδα από άλλους, είναι επίσης κάτι που κάνεις εσύ για σένα!

Λαμβάνοντας, λοιπόν, όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και πάντα βάζοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια, μπορείς να κάνεις μια μικρή αλλαγή που θα αλλάξει τη διάθεσή σου! Για σένα, αυτό μπορεί να είναι το να πας να φτιάξεις να νύχια σου, να ξεκινήσεις γυμναστική, να πειραματιστείς με εκείνη τη συνταγή που φοβάσαι, να χορέψεις χωρίς να ντρέπεσαι, να βάψεις μωβ τα μαλλιά σου. Ό,τι και να είναι, κάντο για σένα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κάνε την αλλαγή που θέλεις: Τα πολύ μικρά πράγματα μπορούν να σου αλλάξουν την διάθεση από εκεί που δεν το περιμένεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα