Κάνουμε laser το καλοκαίρι ή όχι; Ένας ειδικός μας λέει όσα θέλουμε να ξέρουμε!

18:04 24/7/2019 - Πηγή: iPop

Οι απορίες μας για την αποτρίχωση με laser είναι πολλές αλλά όλες και όλοι συμφωνούμε σε ένα πράγμα: Είναι η καλύτερη λύση για την απαλλαγή απ’ την τριχοφυΐα από όποιο σημείο του σώματος θέλεις.

Η αποτρίχωση με laser γίνεται και το καλοκαίρι ή είναι επικίνδυνη; Τι πρέπει να προσέχω κάθε φορά που κάνω αποτρίχωση; Έχει παρενέργειες;

Το

iPop.gr επικοινώνησε με τον Χρήστο Σταματάκη, δερματολόγο κι αφροδισιολόγο, ο οποίος απάντησε σε όλες μας τις απορίες για την αποτρίχωση με laser.

Αν κάποια γυναίκα ή άνδρας θέλει να ξεκινήσει τώρα τις συνεδρίες -κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού- μπορεί να το κάνει ή είναι απαγορευτικό; Όπως μας διευκρίνισε ο κ. Σταματάκης, είναι απολύτως εφικτό και ασφαλές.

Υπάρχουν πλέον, κατάλληλα και ασφαλή laser και για μαυρισμένα δέρματα αλλά πλέον και με τα laser που διαθέτουμε κάνουμε και σε τύπο 6 δέρματος, που σημαίνει το πιο σκούρο χρώμα. Επομένως, μπορούμε και μέσα στο Καλοκαίρι να ξεκινήσουμε μια συνεδρία ή αν την έχουμε σταματήσει για τον οποιοδήποτε λόγο, μπορούμε να τη συνεχίσουμε. Πλέον, μπορεί κάποιος να κάνει laser όλες τις εποχές του χρόνου

Και κατά πόσο επηρεάζει η ηλιακή ακτινοβολία αφού έχουμε κάνει μια συνεδρία; Όπως μας εξήγησε ο δερματολόγος, από τη στιγμή που θα κάνουμε τη συνεδρία πρέπει τουλάχιστον για τέσσερις μέρες να αποφύγουμε την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, αναλόγως πάντα και την περιοχή που «χτυπάμε». Και αυτό γιατί υπάρχουν μερικές περιοχές που δεν εκτίθενται στον ήλιο, επομένως εκεί δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

«Μετά τη συνεδρία, υπάρχει μια μικρή ερυθρότητα στην περιοχή όπου εφαρμόζουμε το laser και πρέπει κάποιος να προσέχει να μην κάνει μπάνιο την ίδια μέρα ειδικά με πολύ ζεστό νερό και να προσέχει να μην υπάρχει τριβή εκείνες τις ημέρες, να αποφύγει για παράδειγμα την έντονη γυμναστική», μας εξηγεί ο κ. Σταματάκης.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ξυραφάκι ή να κάνω αποτρίχωση μετά από μια συνεδρία; Όπως μας εξηγεί ο δερματολόγος από τη μια συνεδρία στην άλλη ακολουθεί ένα μεσοδιάστημα και σε αυτό μπορεί να έχει αναπτυχθεί η τρίχα, η οποία μπορεί και να μην είναι ορατή στο μάτι αλλά ορισμένους τους ενοχλεί.

«Μπορεί κάποιος να ξυρίζεται όσο συχνά θέλει αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα που να τραβάει την τρίχα από τη ρίζα καθώς αυτό μας πηγαίνει πίσω στο αποτέλεσμα», εξηγεί ο κ. Σταματάκης.

Πόσες συνεδρίες πρέπει να κάνουμε για να απαλλαγούμε απ’ τη τριχοφυΐα; Αυτό εξαρτάται.

Εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, δηλαδή, πόσο σκούρο είναι (εμείς το αναλύουμε μεταξύ 1 έως και 6 τύπο δέρματος), τον τύπο της τρίχας αναλόγως δηλαδή, το πόσο λεπτή ή χοντρή είναι αλλά και το χρώμα της κατά πόσο μαύρη είναι η ίδια η τρίχα ή αν πρόκειται για χνουδάκι

Άλλος παράγοντας, όπως εξηγεί, είναι το ορμονολογικό προφίλ κι αν το άτομο ακολουθεί κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Αποτρίχωση με laser: Ποια είναι τα βήματα όταν πηγαίνω για μια συνεδρία;Να είναι ξυρισμένη η περιοχή και να φαίνεται ίσα-ίσα η τρίχα πάνω απ’ την επιδερμίδα.Όταν τελειώνει η συνεδρία να μην υπάρχει έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία για περίπου τέσσερις ημέρες.Να μην υπάρχει τριβή μετά τη συνεδρία.Να αποφεύγεται το ζεστό μπάνιο μετά από μια συνεδρία.Να ενυδατώνουμε την επιδερμίδα μας με μια κρέμα κάτι που ουσιαστικά βοηθά και στο ερέθισμα που έχει δημιουργηθεί.Είναι μόνιμο το αποτέλεσμα και τι παρενέργειες έχει αυτή η μέθοδος;

Όπως μας εξήγησε ο κ. Σταματάκης, όταν αναφερόμαστε σε μόνιμο αποτέλεσμα, εννοούμε πως φεύγει το 90% των τριχών από την περιοχή που κάνουμε laser και αυτό το μικρό ποσοστό που μένει, ουσιαστικά πρόκειται για τρίχες που ατροφούν, είναι πιο λεπτές και δεν φαίνονται τόσο εύκολα στο μάτι.

Αναφορικά με το αν έχει παρενέργειες ή όχι, ο δερματολόγος εξηγεί πως δεν έχει καμία παρενέργεια όταν γίνεται σωστά, από ανθρώπους που γνωρίζουν να το κάνουν σωστά κι από σωστά μηχανήματα. Δεν υπάρχει καμία παρενέργεια πλην μιας ερυθρότητας, η οποία είναι προσωρινή.

Photo: Unsplash/Phi Phi

Το άρθρο Κάνουμε laser το καλοκαίρι ή όχι; Ένας ειδικός μας λέει όσα θέλουμε να ξέρουμε! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα