Το εμβόλιο Moderna κατά του κορονοϊού έρχεται στην Ευρώπη

18:01 6/1/2021 - Πηγή: iPop

Έρχεται το εμβόλιο Moderna στην Ευρώπη! Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) έδωσε την άδεια να έρθει και δεύτερο εμβόλιο κατά του κοροοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έρχεται το εμβόλιο Moderna στην Ευρώπη

Ύστερα από συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής για τα Φαρμακευτικά Προϊόντα Ανθρώπινης Χρήσης (CHMP), ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) έδωσε την άδεια για το εμβόλιο Moderna.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να προχωρήσει στην αδειοδότηση και του δεύτερου εμβολίου κατά του κορονοϊού έπειτα από αυτό των BioNTech και Pfizer.

Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση του ΕΜΑ, την οποία απαρτίζουν πολλοί ειδικοί από όλα τα κράτη-μέλη εκδίδει θετική σύσταση μόνο στην περίπτωση όπου τα οφέλη του εμβολιασμού ξεπερνούν τους τυχόν κινδύνους από το εμβόλιο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και το Ισραήλ έχουν ήδη εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου της Moderna. Πιο συγκεκριμένα οι ΗΠΑ έδωσαν άδεια για χρήση έκτακτης ανάγκης σε ανθρώπους ηλικίας από 18 ετών στις 18 Δεκεμβρίου του 2020. Πέντε μέρες αργότερα το ενέκρινε ο Καναδάς και τη Δευτέρα εγκρίθηκε και από το Ισραήλ.

Έχουν συναφθεί συμφωνίες με τις εταιρείες AstraZeneca (400 εκατομμύρια δόσεις), Sanofi-GSK (300 εκατομμύρια δόσεις), Johnson and Johnson (δόσεις αρκετές για 400 εκατομμύρια άτομα), BioNTech-Pfizer (300 εκατομμύρια δόσεις), CureVac (405 εκατομμύρια δόσεις) και Moderna (160 εκατομμύρια δόσεις), προκειμένου να υπάρχει μία γκάμα τιμών στα εμβόλια.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ έχει επίσης τονίσει ότι πριν το τέλος του Ιανουαρίου οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα έχουν τηλεδιάσκεψη για να εξετάσουν την πορεία του εμβολιασμού των Ευρωπαίων πολιτών.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το εμβόλιο Moderna κατά του κορονοϊού έρχεται στην Ευρώπη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα