Μητσοτάκης: Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών για την Ελλάδα

11:57 29/9/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία του ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, πως είναι μεγάλο το «ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών, εταιριών, οργανισμών και τραπεζών για την Ελλάδα, μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας».

Λόγω του ενδιαφέροντος των φορέων αυτών για την Ελλάδα,

ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, τους κάλεσε «να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που υπάρχουν σε μια χώρα σαν τη δική μας με πολιτική σταθερότητα, με ευρύ μεταρρυθμιστικό σχέδιο, δυναμική ανάπτυξη με δημοσιονομική υπευθυνότητα και ταχεία απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης».

Λόγο έκανε επίσης για τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αμερική, υπογραμμίζοντας πως «το γεγονός ότι συζητάμε δεν σημαίνει και ότι συμφωνούμε σε όλα. Η Ελλάδα δεν μπαίνει καν στη διαδικασία συζήτησης περί αναγνώρισης ψευδοκράτους ούτε προφανώς βάζουμε ”στο ζύγι” ζητήματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Σημεία στα οποία ο πρωθυπουργός στάθηκε κατά την εβδομαδιαία του ανασκόπηση είναι –μεταξύ άλλων– η επιστολική ψήφος, ο θεσμός του προσωπικού γιατρού, καθώς και η οριστικοποίηση της συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης, «ένα έργο ύψους 2 δισ. ευρώ, στρατηγικής σημασίας για την Κύπρο, την Ελλάδα, αλλά και για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όχι μόνο θα συνδέσει την Κύπρο με το ηλεκτρικό σύστημα της Ευρώπης, διασφαλίζοντας την ενεργειακή της ασφάλεια αλλά και φθηνότερο κόστος ρεύματος, αλλά παράλληλα, θα προωθήσει και τον στόχο της Ελλάδας να καταστεί διάδρομος μεταφοράς καθαρής ενέργειας».

Keywords
Αναζητήσεις
mitsotakis-megalo-einai-to-endiaferon-diethnon-ependyton-gia-tin-ellada.htm
Τυχαία Θέματα