Πρωινό σχόλιο: Καλή άμυνα το ΧΑ σεισμικές μετακινήσεις κεφαλαίων στη Wall Street

07:58 23/9/2024 - Πηγή: Emea.gr

Με το Γενικό Δείκτη να κινείται μεταξύ 1.340 μονάδων (από τις 18 Ιανουαρίου παρακαλώ) και των 1.502 μονάδων και ειδικά από το τέλος Ιουλίου μεταξύ 1.341 και 1.474 μονάδων παρατηρείται στασιμότητα. Υπάρχει και μία σχετική γκρίνια διότι δεν παρακολουθούμε επαρκώς τις διεθνείς αγορές όταν ανεβαίνουν, αλλά η αλήθεια είναι ότι παίζουμε καλή άμυνα. Και μπορεί να αποβεί προς όφελός μας, αυτή η διαφοροποίηση.

Επίσης, παίζουμε καλή άμυνα και επίθεση, ω οικονομία. Διότι κινούμαστε αναπτυξιακά, ενώ οι άλλοι υποχωρούν σε ύφεση. Άρα θεμελιωδώς δημιουργείται το έδαφος

για να κινηθούν ανοδικά και οι μετοχές. Θα μπορούσε να είχε συμβεί, είτε μετά την είσοδο περισσότερων ξένων επενδυτικών κεφαλαίων, είτε αν είχαμε μικρότερης αξίας άντληση ρευστότητας, όπως έγινε μετά το πρώτο placement της Εθνικής Τράπεζας.

Είχαμε την Εθνική, τη Helleniq Energy, το ΔΑΑ, την Πειραιώς. Τώρα έχουμε πάλι την Εθνική, τη Cenergy και ίσως πρέπει να κάνουν και λίγο χώρο για την Κύπρου τα θεσμικά χαρτοφυλάκια- είναι συστημική τράπεζα, τα λέμε από καιρό.

Επιστρέφοντας σε αυτό που λέγαμε για την καλή άμυνα του ΧΑ. Είχαμε ένα μικρό κέρδος 6 μονάδες στο Γενικό Δείκτη μετά από μία δύσκολη εβδομάδα.

Την Παρασκευή, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 0,22%, όταν μόνον ο Dow Jones σημείωσε οριακή άνοδο 0,09% ο δείκτης S%P 500 υποχώρησε κατά 0,19% πάνω- κάτω όσο το ΧΑ και ο δείκτης Nasdaq έχασε ποσοστό 0,36%.

Στην Ευρώπη έγραψαν μεγάλη πτώση. Υποχώρησε 1,49% ο δείκτης Dax, ακόμα περισσότερο με 1,51% ο γαλλικός δείκτης Cac-40 ή ακόμα 0,83% ο δείκτης MIB του Μιλάνου. Πτώση 1,19% έγραψε ο FTSE στο Λονδίνο. Είχαν κέρδη δύο ημερών, αλλά μετά έπρεπε να αντιμετωπίσουν την τέλεια καταιγίδα, έχοντας και βραχυχρόνια κέρδη προς κατοχύρωση. Είχαν και αυτοί το rebalancing και το triple witching day παραγώγων του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το marketwatch, την Παρασκευή η Wall Street, αντιμετώπισε το μεγαλύτερο rebalancing των τελευταίων τεσσάρων ετών, με αλλαγές θέσεων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν μετοχές αξίας περίπου 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων, (σύμφωνα με ομάδα αναλυτών μετοχών της Piper Sandler).

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν από τους S&P, Dow Jones Indices και FTSE Russell εφαρμόζονται ήδη στους δείκτες από το κλείσιμο της Παρασκευής. Ήταν λοιπόν, το μεγαλύτερο rebalancing στις σταθμίσεις μετοχών δεικτών του S&P από τότε που προστέθηκε η μετοχή της Tesla, στον S&P 500 τον Δεκέμβριο του 2020.

Επιπλέον, όλα αυτά έγιναν ακριβώς τη στιγμή που έληγαν συμβόλαια που συνδέονται με μετοχές αξίας άνω των 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ποιόν ευνοεί το rebalancing στη Wall Street; Θεωρητικά τις μετοχές και ειδικά τις μετοχές της Apple όπου θεωρητικά θα μπορούσαν να αγοραστούν έως και 35 δισεκ. δολάρια μετοχών μετά τις πωλήσεις του Μπάφετ, οι οποίες αύξησαν τη διασπορά στη μετοχή.

Επίσης, μετοχές της Broadcom και της Amazon, με αύξηση της στάθμισής τους στον S&P 500, μετοχές της Palantir και της Dell που μπαίνουν στον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Η πλάκα είναι ότι σχεδόν όλες υποχώρησαν την Παρασκευή…

Keywords
Αναζητήσεις
proino-scholio-kali-amyna-to-cha-seismikes-metakiniseis-kefalaion-sti-wall-street.htm
Τυχαία Θέματα