Τα γραπτά μένουν: Η κατά Γαβαθιώτη ποδοσφαιρική Καζαμπούμπου

Ζητάει ποινική δίωξη κατά Αλαφούζου και Παναθηναϊκού ο δημοσιογράφος που χαρακτήριζε μαϊμού τον Τζιμπρίλ Σισέ. Θυμηθείτε τις ατάκες του Γαβαθιώτη όταν οι «πράσινοι» είχαν αποκτήσει τον Γάλλο...
Αφού καταπιαστήκαμε με τις… οδηγίες του Μανώλη Γαβαθιώτη προς την αθλητική Δικαιοσύνη και την άμεση εκτέλεσή τους ( εδώ) ας θυμηθούμε -έτσι για να ευθυμήσουμε και λίγο- τι έγραφε πριν δύο χρόνια ο εν λόγω
δημοσιογράφος.

Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 2009. Ο Παναθηναϊκός και ο Νικόλας Πατέρας σπάνε τα κοντέρ, τινάζουν την μπάνκα και φέρνουν στην Αθήνα έναν πραγματικό σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς. Τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Εκστασιασμένοι οι φίλοι του Τριφυλλιού ζουν στιγμές ηδονής. Από την άλλη, οι «κόκκινου» χρώματος, οπαδοί του Ολυμπιακού αλλά και γνωστοί… αντικειμενικοί, κοκκινίζουν ακόμα περισσότερο από το κακό τους.

Ο τεράστιος Τζιμπρίλ, γεμάτος αυτοπεποίθηση -στοιχείο που τον συντροφεύει σε όλη του την καριέρα- δηλώνει πως στόχος του είναι να αγωνισθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο και πως για να τα καταφέρει πρέπει να βάλει είκοσι με είκοσι πέντε γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Όχι απλώς τα εννοούσε αλλά κατάφερε και με το παραπάνω τους στόχους που είχε θέσει.

Πώς αντιμετωπίστηκαν οι δηλώσεις του Σισέ από τον Μανώλη Γαβαθιώτη; Με χλεύη. Με εκφράσεις που φανερώνουν το ήθος και την παιδεία του.
«Ναι, και η γιαγιά μου είχε… καρούλια, θα ήταν πατίνι. Αν ο σημερινός Σισέ σκοράρει πάνω από επτά – οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα, θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να μείνει πολύ ευχαριστημένος. Όταν ένας παίκτης με τέτοια διαδρομή μιλάει τόσο άνετα για είκοσι με είκοσι πέντε γκολ σε μία περίοδο, το συμπέρασμα είναι προφανές. Ο παίκτης ή νομίζει ότι θα παίξει στο πρωτάθλημα της περιοχής Καζαμπούμπου ή απλά κάνει πλάκα»Όπως αποδείχθηκε, ο Σισέ δεν έκανε καθόλου πλάκα. Συνεπώς, πράγματι, βάσει του Μανώλη Γαβαθιώτη, στο πρωτάθλημα της Καζαμπούμπου έπαιζε! Στο πρωτάθλημα δηλαδή των στημένων που κανείς δεν τιμωρείται, στο πρωτάθλημα των θυγατρικών, των καμένων φούρνων, των ξυλοδαρμών ποδοσφαιριστών από οπαδούς, στο πρωτάθλημα που όποιος λέει αλήθειες διώκεται.

Έχει όμως και συνέχεια. Στο ίδιο άρθρο ο κ. Γαβαθιώτης σχολιάζει τους όρους του συμβολαίου του Σισέ, στο οποίο προβλεπόταν να μην μεταγραφεί μελλοντικά στον Ολυμπιακό. Απολαύστε το ξεσπάθωμα του δημοσιογράφου:
«Οι άνθρωποι προέβλεψαν τα πάντα. Σου λένε, έτσι και ο Σισέ με τις λάμες στα δύο πόδια, βάλει καμιά εικοσιπενταριά γκολ, μπορεί ο Κόκκαλης να εντυπωσιαστεί, να τον χρυσοπληρώσει και να μας τον πάρει μέσα από τα χέρια.

Ας τον βάλουμε να υπογράψει και μία ρήτρα, ειδικά για τον Ολυμπιακό, να έχουμε το κεφαλάκι μας ήσυχο!

Κρίμα για τον Κόκκαλη, λέω εγώ, γιατί ούτως ή άλλως έφερε βαρέως την απόκτηση του Σισέ από τον «πράσινο» αντίπαλό του και δεν αποκλείεται να έκανε και τίποτα υστερόβουλες σκέψεις, για μετά από τα… τρία-τέσσερα χρόνια του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό.

Άρα; Την πάτησες πάλι κύριε Κόκκαλη, πάλι σε τάπωσε ο Πατέρας
Keywords
Τυχαία Θέματα