Αίγυπτος: Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ οπαδών του Μόρσι και του στρατού

Νέες αιματηρές συγκρούσεις σημειώθηκαν στην Αίγυπτο, ανάμεσα στους οπαδούς του Μόρσι και δυνάμεις του στρατού.

Όπως μετέδωσαν διεθνή μέσα ενημέρωσης, λίγο πριν τις 21:30 σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής εάν υπάρχουν θύματα ή νεκροί από τους πυροβολισμούς.

Επιπλέον αυτή την ώρα πλήθος κόσμου βρίσκεται συγκεντρωμένο έξω από το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης απαιτώντας από τον Αλ

-Σισι να απελευθερώσει τον Μόρσι. Οι συγκεντρωμένοι σπάνε το πεζοδρόμιο και πετούν τα σπασμένα κομμάτια προς το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης. Μάλιστα αρκετοί από το συγκεντρωμένο πλήθος κρατούν και μαχαίρια.

Ο υπουργός Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι έξι επιβεβαιώνοντας όλα όσα μετέδιδαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, οι φόβοι για νέα, αιματηρά επεισόδια επιβεβαιώθηκαν νωρίς το απόγευμα, όταν ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών του Μόρσι στο προάστιο Νασρ Σίτι.

Τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης το μεσημέρι της Παρασκευή έκαναν λόγο για τρεις επιβεβαιωμένους νεκρούς, οπαδούς του Μόρσι, ενώ οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 69.

Νωρίτερα πάντως, εκπρόσωπος του στρατού είχε αρνηθεί τα περί πυροβολισμών λέγοντας ότι έκαναν απλά χρήση δακρυγόνων.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Αίγυπτο είναι η είδηση που μετέδωσε πριν λίγο το γαλλικό πρακτορείο, ότι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έκαναν έκκληση στους υποστηρικτές τους να αποφεύγουν τις συγκρούσεις με τον αιγυπτιακό στρατό.

Στο μεταξύ, η κρατική αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε πως ο μεταβατικός πρόεδρος της Αιγύπτου, Αντλί Μανσούρ ανακοίνωσε τη διάλυση της Άνω Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα