ΔΗΜΑΡ: Πρωτοβουλίες για ανέργους – αγρότες

Του Γ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, βρέθηκε μεσοβδόμαδα στην Καβάλα και, καθώς τέλειωνε η εβδομάδα, περιόδευσε στο Κατάκολο της Ηλείας. Όπως κι ένας μεγάλος αριθμός στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς, βρίσκεται σε προγραμματισμό εξορμήσεων, αφού όπως λένε στην Αγ. Κωνσταντίνου «στόχος μας δεν είναι η on camera συμπαράσταση στον λαό που εξαντλείται

μόλις… σβήσουν τα φώτα, αλλά ο αγώνας ουσίας δίπλα στην κοινωνία, χωρίς κραυγές».
Κορυφαίες πηγές της ΔΗΜΑΡ σημείωναν ενδεικτικά πως το γεγονός ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Α. Μανιτάκης, πέτυχε να μη γίνουν απολύσεις και να αξιοποιηθούν οι υπάλληλοι που είναι σε διαθεσιμότητα αποτυπώνει ανάγλυφα το στίγμα του κόμματος, αλλά και τη δυνατότητα αμφισβήτησης των… μονόδρομων, αν υπάρχει πολιτική βούληση. «Και ο Μανιτάκης είναι ταυτισμένος με τη ΔΗΜΑΡ» λένε κομματικές πηγές.
Ο Φώτης Κουβέλης είναι πάντως αποφασισμένος να δώσει, το επόμενο χρονικό διάστημα, έμφαση και ένταση στους κοινωνικούς προβληματισμούς με σύγχρονο αριστερό πρόσημο, με αιχμή του δόρατος τα εργασιακά και τα αγροτικά.
Γι’ αυτό και ο Φώτης Κουβέλης θα καταθέσει, όπως λένε κομματικές πηγές, δέσμη άμεσα εφαρμόσιμων προτάσεων με αιχμή την καταπολέμηση της ανεργίας, που περιγράφεται από στελέχη του τρίτου τη τάξει συγκυβερνώντος κόμματος ως το νούμερο ένα κοινωνικό πρόβλημα. Η ΔΗΜΑΡ κατέθεσε ήδη επίκαιρη επερώτηση για την ανεργία.

Οι παρεμβάσεις
Σύμφωνα με την Αγ. Κωνσταντίνου, η δημιουργία θέσεων εργασίας συνδέεται ευθέως με την ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να υπάρξουν κατεπειγόντως παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας, με στόχο την υποστήριξη των ανέργων. Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως τα νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο, οι μακροχρόνια άνεργοι προστάτες οικογενειών και οι άνεργοι νοικοκυριών που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Οι δράσεις πρέπει να αφορούν σε δημιουργία θέσεων κοινωφελούς εργασίας, επιδότησης της εργασίας, κατάρτισης και υποστήριξης της εκκίνησης επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η χρηματοδότηση αυτών των προγραμμάτων πρέπει να γίνει με αναπροσανατολισμό των πόρων του ΕΣΠΑ και αξιοποίηση της εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης.
Οι πληροφορίες του «Π» λένε εξάλλου πως ο κ. Κουβέλης θα κάνει, την εβδομάδα που έρχεται, παρέμβαση με ουσιαστικές προτάσεις που αφορούν στο θέμα των αγροτών. Θα είναι, όπως μας λένε, προτάσεις μακριά από τη λογική «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά» που… παίχτηκε πολύ και από όλους τα τελευταία χρόνια, αλλά θα απαντούν, τηρουμένης της συγκυρίας, με ουσία και ειλικρίνεια στα ζητήματα που θέτουν οι αγρότες…

Keywords
Τυχαία Θέματα