Αποξηραμένα φρούτα γεμιστά με σοκολάτα μπίτερ και μπαχαρικά από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τα μπαχαρικά και το μέλι, μέχρι να πάρουν μία βράση. Έπειτα αδειάζουμε τη ζέστη κρέμα γάλακτος στο μπολ με τη σοκολάτα που πριν έχουμε κόψει σε κόμματακια, ανακατευοντας μέχρι να γίνει ένα γυαλιστερό γκανάζ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στο γκανάζ, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και συνεχίζουμε κάνοντας με ένα μαχαιράκι μια τρύπα στα αποξηραμένα φρούτα μας

από την μια μεριά.

Έπειτα παίρνουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε μέσα το κρύο γκανάζ, γεμίζουμε τα αποξηραμένα φρούτα μας και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα μέχρι να σφίξει το γκανάζ.

Σε ένα μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τα 500 γρ. από τη σοκολάτα μπίτερ και αφού τρίψουμε στο μούλτι τα υπόλοιπα 150 γρ. τα προσθέτουμε και αυτά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.

Βγάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα μας από το ψυγείο και με την βοήθεια ενός πιρουνιού τα βουτάμε ολόκληρα ή και μισά στη σοκολάτα μας ακουμπώντας τα σε ένα αντικολλητικό χαρτί μέχρι να παγώσει η σοκολάτα. Το ίδιο κάνουμε και με τα φρούτα γλασέ.

Δείτε το βίντεο και τα υλικά στο Dimitrriosmakriniotis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα