Αφγανιστάν: Τέλος στην προβολή έμψυχων όντων από τα τηλεοπτικά κανάλια

ΑΡΧΕΙΟ - Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Nesar Nabil φαίνεται στις οθόνες του στούντιο να φοράει μάσκα προσώπου για να διαμαρτυρηθεί για τη νέα εντολή των Ταλιμπάν να καλύπτουν οι γυναίκες παρουσιάστριες τα πρόσωπά τους, καθώς διαβάζει τις ειδήσεις στο TOLOnews, στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, Κυριακή 22 Μαΐου 2022. (AP Photo/Ebrahim Noroozi, File)

Τουλάχιστον δύο τηλεοπτικά

κανάλια στο βόρειο  Αφγανιστάν σταμάτησαν να προβάλλουν εικόνεςέμψυχων όντων κατά τη διάρκεια των εκπομπών τους, δήλωσαν δημοσιογράφοι στο AFP την Τρίτη, σύμφωνα με τις εντολές της αστυνομίας ηθών των Ταλιμπάν.

Το Υπουργείο για τη διάδοση της αρετής και την πρόληψη των ηθών (PVPV) δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει αρχίσει σταδιακά να εφαρμόζει σχετικό νόμο που απαγορεύει στα ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης να χρησιμοποιούν φωτογραφίες και βίντεο από ανθρώπους και ζώα.

Οι κανόνες αποτελούν μέρος της νομοθεσίας που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, επισημοποιώντας τις αυστηρές ερμηνείες του ισλαμικού νόμου που επέβαλαν από τότε που ανέβηκαν στην εξουσία το 2021.

Δημοσιογράφος του AFP στην επαρχία Tάκχαρ δήλωσε ότι το ιδιωτικό κανάλι Mah-e-Naw πρόβαλε μονάχα το λογότυπό του μαζί με ήχο το βράδυ της Τρίτης.

Hahahahaha

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αφγανιστάν, Τέλος,afganistan, telos