Τελικά η ΕΛ.ΑΣ. κυνηγάει τους μαθητές-καταληψίες;

Ένα έγγραφο του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά στα Χανιά, με ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου 2020, διέρρευσε στα social media και έγινε πρώτο θέμα συζήτησης στην Κρήτη.

Με το έγγραφο αυτό η Αστυνομία ζητά από τον διευθυντή του Γυμνασίου Αλικιανού στοιχεία ταυτότητας μαθητών και γονέων, προκειμένου να σχηματιστεί ποινική δικογραφία για περιστατικό που είχε καταγγελθεί σε προγενέστερο χρόνο από τη διεύθυνση του

σχολείου.

Η καταγγελία που γνωστοποιήθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι «στις 29 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 5.30 ομάδα 6-7 μαθητών που πρόσφατα εκλέχθηκαν στο 15μελες μαθητικό συμβούλιο του σχολείου προέβησαν στο κλείσιμο της εξωτερικής πόρτας του σχολείου με σκοπό το χαβαλέ».

Ακολούθως ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας που έδωσε παραγγελία για έρευνα στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά. Το επόμενο βήμα ήταν η σύνταξη του εγγράφου της ΕΛ.ΑΣ. που εστάλη στη διεύθυνση του σχολείου.

«Παρακαλούμε για το σχηματισμό ποινικής δικογραφίας να μας γνωρίσετε άμεσα τα πλήρη στοιχεία των ανήλικων μαθητών, τα στοιχεία των κηδεμόνων των ανηλίκων παιδιών (πλήρη στοιχεία, τηλέφωνα επικοινωνίας)», αναφέρεται. Ο διευθυντής του σχολείου φέρεται να είχε επιχειρήσει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τις οικογένειες αλλά βρήκε στο τηλέφωνο μόνο έναν γονιό.

Στο μεταξύ, το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. διέρρευσε στα social media και σήκωσε «σκόνη». Μάλιστα, η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση και υπεραμύνθηκε της στάσης της στην υπόθεση, αναφέροντας πως «σχετικά με έγγραφο του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά Χανίων, που διακινείται σε ιστοσελίδες και σε social media, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

"Το το έγγραφο αυτό συντάχθηκε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων, που απεστάλη για εκτέλεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά. Το έγγραφο αφορά σε διερεύνηση περιστατικών για τα οποία ενημερώθηκαν εγγράφως οι εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές και τα οποία περιλαμβάνονται στο περιεχομένου του παραπάνω εγγράφου του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά".

ΕΛ.ΑΣ.: Δεν καλέσαμε στη ΓΑΔΑ μαθητές-καταληψίες για συστάσεις

Δεύτερη διαρροή εγγράφου

Το έγγραφο που συνέταξε το Α.Τ. Πλατανιά Χανίων δεν ήταν το μόνο που διέρρευσε στο διαδίκτυο.

Την ίδια ημέρα, μία άλλη ανάρτηση στα social media, με θέμα και πάλι τους μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις, έγινε viral. Σε αυτή την περίπτωση δημοσιεύτηκε έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. που καλούσε ανήλικο στη ΓΑΔΑ για «υποβολή συστάσεων».

Ο χρήστης που ανέβασε το σχετικό κείμενο συνέδεσε την κλήση του ανήλικου με τη συμμετοχή του τελευταίου σε κατάληψη.

Για δεύτερη φορά, μετά την περίπτωση στα Χανιά, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα τις καταλήψεις, στην οποία απάντησε ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι καταγγελίες σχετικά με κλήσεις, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε μαθητές προκειμένου να τους υποβληθούν συστάσεις για καταλήψεις σχολείων.

Η ανακοίνωση σημείωνε ότι «το φωτοαντίγραφο του εγγράφου που εμπεριέχεται στις ανωτέρω αναρτήσεις αφορά σε κλήση ανηλίκου για συστάσεις, μετά από καταγγελία ανήλικης και γονέα της, για απειλές και εξυβρίσεις (δια ζώσης και διαδικτυακά) σε βάρος της ανήλικης, που δεν σχετίζονται με τις καταλήψεις».

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνος Χύτας, ο οποίος υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, έγραψε σε σχετικό του άρθρο ότι «επειδή κάποιοι αρέσκονται στο να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και να τείνουν τον δάχτυλο (για ακόμα μία φορά) προς την “κακιά” Αστυνομία, περί κλήσεων ανηλίκων στη Γ.Α.Δ.Α./ Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων με σκοπό να τους γίνουν συστάσεις που έχουν σχέση με τις σχολικές καταλήψεις (!!!!), θα τους συνιστούσα προτού προβούν σε οποιαδήποτε δημόσια ανάρτηση ανακριβούς περιεχομένου, πρώτα να διασταυρώνουν τις πηγές τους, διότι εκτίθενται».

Ο κ. Χύτας επαναλαμβάνει ότι η κλήση που αναφέρεται στο δημοσιευθέν έγγραφο αφορά σε ανήλικο για συστάσεις, μετά από καταγγελία ανήλικης και του γονέα της για απειλές και εξυβρίσεις (δια ζώσης και διαδικτυακά) σε βάρος της ανήλικης. Σημειώνεται ότι ανάλογες κλήσεις για το ίδιο θέμα έχουν αποσταλεί και σε δύο ακόμα μαθητές.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Πώς η πανδημία αλλάζει τη λειτουργία των πανεπιστημίων στην Ελλάδα Έξι δράσεις από το υπουργείο Μετανάστευσης για τον έλεγχο των ΜΚΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα