Μόνο επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετεί το Κέντρο Υγείας Σφακίων για δύο ημέρες – Παραμένει εκτός λίστας άγονων περιοχών

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε η υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την χορήγηση οικονομικών κινήτρων σε ιατρούς προκειμένου να αποδεχθούν τους διορισμούς τους σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες υγειονομικές μονάδες.

Μάλιστα στην ΚΥΑ υπάρχει και κατάλογος με τις περιοχές αυτές και, κυρίως, τα κέντρα υγείας από τα οποία όμως απουσιάζει το Κέντρο Υγείας Σφακίων.

Μετά από έντονες αντιδράσεις και παρεμβάσεις και βουλευτών, δόθηκε η υπόσχεση πως τα Σφακιά θα ενταχθούν στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες

περιοχές προκειμένου να μπορεί να ενισχυθεί με προσωπικό το Κέντρο Υγείας Σφακίων.

Όμως ενάμιση μήνα μετά και δεν έχει υλοποιηθεί η υπόσχεση με αποτέλεσμα την ανακοίνωση του Κ.Υ. Σφακίων με την οποία ενημερώνει τους πολίτες ότι για τις ημέρες 17/10/24 και 18/10/24 θα εξυπηρετεί μόνο επείγοντα περιστατικά.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Ενάμιση μήνα μετά την απαράδεκτη Κ.Υ.Α. για τα άγονα, η οποία άφηνε έξω από τις δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές τα Σφακιά, επειδή «τα ξέχασαν», δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ζητάμε την κατανόηση και τη συμπαράσταση των Σφακιανών».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μόνο, Κέντρο Υγείας Σφακίων,mono, kentro ygeias sfakion