Περιφέρεια Κρήτης: Ταξίδι εξοικείωσης Γερμανών ταξιδιωτικών πρακτόρων στο νομό Λασιθίου

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων προώθησης του τουρισμού, είχε την τιμή να φιλοξενήσει στις 11 Οκτωβρίου σε συνεργασία με την SunXpress Γερμανίας και την Zeus International, δεκαέξι διακεκριμένους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου από τη Γερμανία στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου. Η επίσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου 2024, εντάσσεται στο πρόγραμμα ετήσιων ταξιδιών εξοικείωσης που στοχεύουν στην ενίσχυση της διεθνούς προβολής του νησιού ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

Οι Γερμανοί ταξιδιωτικοί

πράκτορες έμειναν ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία, το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό και την γαστρονομία. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η γνωριμία των φιλοξενουμένων με τον προορισμό και το τουριστικό του προϊόν με στόχο την καλύτερη προβολή του στη Γερμανική αγορά. Οι φιλοξενούμενοι επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Σπιναλόγκα όπου ήρθαν σε επαφή με την ιστορία του νησιού, θαύμασαν τα μνημεία και απόλαυσαν την κρητική κουζίνα σε γεύμα που τους παρατέθηκε.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού για το Λασίθι Μιχάλης Κλώντζας δήλωσε: «Μια ζωγραφιά η Κρήτη μας! Κάθε τόπος της, ξεχωριστός, κάθε νησάκι της και μια ιστορία! Τα βουνά και η θάλασσα της, οι φιλόξενοι κάτοικοι, η μάνα γη με τους μοναδικούς καρπούς της, οι παραδόσεις, η εξαιρετική κρητική φιλοξενία και η μοναδική κουζίνα που ξεπερνά τα όρια της γεύσης, και τόσα άλλα, συνθέτουν ένα μοναδικό παζλ που λέγεται Κρήτη!».

O Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Ιωάννης Ανδρουλάκης καλωσόρισε τη γερμανική αποστολή, τονίζοντας: «Το Λασίθι, γη του Δία, αναδεικνύει την παράδοση της φιλοξενίας μας, αγκαλιάζοντας με θέρμη όλους τους επισκέπτες. Σε κάθε γωνιά του τόπου μας, επιδιώκουμε να εμπνέουμε αίσθημα ασφάλειας και να δημιουργούμε αναμνήσεις γεμάτες ζεστασιά. Η καρδιά μας χτυπά για την υποδοχή και την καλή διάθεση, καθώς μοιραζόμαστε τα αγαθά και τις ομορφιές που μας χαρίζει η φύση. Καλώς ήρθατε στο Λασίθι, όπου κάθε επισκέπτης γίνεται μέλος της οικογένειάς μας και η φιλοξενία αποκτά ουσία και βάθος».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου συμπλήρωσε: «Επενδύουμε στην ανάπτυξη του τουρισμού και πιστεύουμε ότι οι σχέσεις που οικοδομούμε με τους Γερμανούς συνεργάτες μας θα συμβάλουν στην αύξηση των επισκεπτών από τη Γερμανία, ενδυναμώνοντας την τοπική οικονομία και προβάλλοντας τις αξίες και την ομορφιά της περιοχής μας σε διεθνές επίπεδο».

Τέλος, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε τους φίλους μας από τη Γερμανία και ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε μαζί ισχυρές συνεργασίες που θα ανοίξουν νέους δρόμους στον τουρισμό του Λασιθίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Περιφέρεια Κρήτης, Ταξίδι, Γερμανών, Λασιθίου,perifereia kritis, taxidi, germanon, lasithiou