Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός …πάτησε την Αρμάνι Μιλάνο

Χωρίς να χρειαστεί να πιεστεί ο Ολυμπιακός έκανε το δύο στα δύο στο ΣΕΦ στη Euroleague, ξεπερνώντας άνετα το εμπόδιο και της Αρμάνι Μιλάνο (89-68), μετά από αυτό της Ζαλγκίρις Κάουνας. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, ελέω «διαβολοβδομάδας» επιστρέφουν εκεί όπου ηττήθηκαν στην πρεμιέρα, δηλαδή στην Κωνσταντινούπολη, αυτή τη φορά για τον αγώνα με την Αναντολού

Εφές, την Παρασκευή (18/10, 20:30), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Εν τη απουσία του βασικού σέντερ της Αρμάνι, Τζος Νίμπο, τα πράγματα έγιναν ευκολότερα για τον σαφώς ανώτερο Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το μεγαλύτερο διάστημα στο «5» τον Μόουζες Ράιτ, καθώς ο Μουσταφά Φαλ, προερχόμενος και από τραυματισμό, υπέπεσε σε φάουλ και αγωνίστηκε μόνο 12 λεπτά (εκτός με 5 φάουλ).

Κάθε φορά που η Αρμάνι κάλυπτε τη διψήφια διαφορά που ανακτούσε ο αντίπαλός της, ο Ολυμπιακός είχε τις λύσεις για να… ξεφύγει ξανά, με συνοπτικές διαδικασίες. Στη 2η περίοδο ήταν ο Σακίλ ΜακΚίσικ που πάτησε το γκάζι, ενώ στην 3η ο Βεζένκοφ φτάνοντας τους 22 πόντους… είπε οριστικά «όχι» στον Έτορε Μεσίνα και τους παίκτες του.

Ο Σάσα Βεζένκοφ τέλειωσε το παιχνίδι με 22 πόντους (3/5 τρίποντα) και 7 ριμπάουντ. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ πρόσθεσε άλλους 22 πόντους (3/3 τρίποντα). Ο Τόμας Ουόκαπ μοίρασε 8 ασίστ, ο Κώστας Παπανικολάου σημείωσε 13 πόντους, με τον Εβάν Φουρνιέ να σημειώνει 5 πόντους με 1/5 τρίποντα.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Ζακ ΛεΝτέι ήταν πρώτος σκόρερ της Αρμάνι Μιλάνο, με 16 πόντους. Ο Ουσμάν Ντιοπ πρόσθεσε 14 πόντους, ενώ 8 ριμπάουντ μάζεψε ο Νίκολα Μίροτιτς.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε τον τραυματία Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, όπως και τον τραυματία Νίκολα Μιλουτίνοφ, ενώ εκτός δωδεκάδας άφησε ο Μπαρτζώκας τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 39-27, 63-48, 89-68

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Ουόκαπ, Φουρνιέ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ. Ο Μεσίνα επέλεξε στην αρχική πεντάδα τους Ντιμιτρίεβιτς, Τονούτ, Σιλντς, Μίροτιτς και Ντιοπ. Η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε με 7-0, χάρη σε 5 πόντους του Βεζένκοφ και 2 του Φαλ. Ο Γάλλος σέντερ των «ερυθρόλευκων» έστειλε στη γραμμή των βολών τον Ουσμάν Ντιοπ (7-2). Φουρνιέ και Ουόκαπ εκτόξευσαν για πρώτη φορά τη διαφορά στους +10 (12-2). Ο Ντιοπ έκανε το 12-4 και έδωσε τη θέση του στον πρώην παίκτη των Πειραιωτών, Ζακ ΛεΝτέι, ενώ ο Κοζέρ μπήκε αντί του Στέφανο Τονούτ. Και μετά το 14-4 δια χειρός Παπανικολάου… όλα άλλαξαν. Ο ΛεΝτέι μείωσε σε 14-6 και πήρε αμέσως μετά το 2ο φάουλ του Μουσταφά Φαλ, υποχρεώνοντας τον Μπαρτζώκα, να τον τραβήξει στον πάγκο (πέρασε ο Μόουζες Ράιτ στο “ 5”). Οι Ιταλοί από ο 14-4 έκαναν επιμέρους σκορ 2-13! Ο Σέιβον Σιλντς είχε πάρει τη σκυτάλη από τον ΛεΝτέι, ο Λεάντρο Μπολμάρο σημείωσε 5 πόντους, ο Κοζέρ ευστόχησε σε τρίποντα, για να προσπεράσουν (16-17) οι παίκτες του Έτορε Μεσίνα. Η απάντηση των Πειραιωτών ήταν άμεση αυτή τη φορά, αφού με 7-0 (τρίποντο του ΜακΚίσικ και από 2 πόντους των Παπανικολάου, Βεζένκοφ) έκλεισαν στο +5 την 1η περίοδο (23-17). Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στην 1η περίοδο με 12 πόντους.

Με Βιλντόσα και Πίτερς αντί των Ουόκαπ και Βεζένκοφ μπήκε ο Ολυμπιακός στη 2η περίοδο. Ο ΛεΝτέι «υπέγραψε» ένα 5-0 της Αρμανι, για το 23-22. Η ενέργεια του Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν ασύλληπτη στο επόμενο δίλεπτο και με πέντε δικούς του πόντους, ο Ολυμπιακός διατήρησε την πρωτοπορία (28-24). Και παρά την επιστροφή του Μίροτιτς στο «5», ο Ολυμπιακός είχε πάρει… φόρα για το 33-24, με τρίποντο του Πίτερς και βολές των Βιλντόσα, Ράιτ. Ο Ντιοπ έφτασε τους 8 πόντους (33-26), αλλά υπέπεσε σε 3 φάουλ μέσα σε ένα δίλεπτο και ως εκ τούτου επέστρεψε ο ΛεΝτέι. Το τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου ανήκε στον Ολυμπιακό, αφού χάρη στην πιεστική άμυνα δέχτηκε μόλις έναν πόντο στα τελευταία 4 λεπτά. Στην επίθεση, ο ΜακΚίσικ συνέχισε να βλέπει το καλάθι σαν… βαρέλι και φτάνοντας τους 12 πόντους, ο Αμερικανός γκαρντ διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου (39-27). Η Αρμάνι είχε 7/27 δίποντα στο α΄ μέρος (25,9% ευστοχία), ενώ ο Ολυμπιακός 11/20. Στα τρίποντα τόσο ο Ολυμπιακός (4/12) όσο και η ιταλική ομάδα (3/9) σούταραν με άσχημα ποσοστά ευστοχίας.

Με τρίποντο του Παπανικολάου ξεκίνησε η 3η περίοδος (42-27), για ν’ απαντήσει άμεσα ο Ρίτσι (42-30). Το 3ο φάουλ του Μουσταφά Φαλ με την έναρξη της 3ης περιόδου (επιθετικό στον ΜακΚόρμακ) ήταν αρνητική εξέλιξη, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον διατήρησε στο παιχνίδι. Ο Ουόκαπ επανέφερε το +15 (45-30). Μία ακόμη φορά, όμως η Αρμάνι Μιλάνο αντέδρασε, αφού οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν λάθη (τρία διαδοχικά ο Φαλ) και με σερί 11-0 πλησίασε στο -4 (45-41). Τα τρία σερί τρίποντα των Ιταλών, ένα από τον Νένο Ντιμιτρίγιεβιτς και δύο διαδοχικά από τον Τζαμπάολο Ρίτσι, ήταν αρκετά για να χαθεί η διαφορά ασφαλείας για τον Ολυμπιακό. Σ’ εκείνο το σημείο ο Σάσα Βεζένκοφ ανέλαβε δράση, αρχικά με 4/4 βολές, αλλά ευστοχώντας και έξω από τα 6.75. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου πέτυχε επίσης καθοριστικούς πόντους, ενώ ο Εβάν Φουρνιέ ευστόχησε στο πρώτο του τρίποντο για το 59-44. Ο Ντιόπ σημείωσε τέσσερις πόντους για την ομάδα του Μιλάνο, αλλά ο Βεζένκοφ ευστοχώντας σε 2/2 βολές έκανε το 63-48 και η στατιστική του… έγραφε 22 πόντους στο 30ό λεπτό.

Με τον ΜακΚίσικ σταθερά «ζεστό», ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 68-51. Ο Ρίτσι υπέπεσε σε αντιαθλητικό φάουλ στον Μόουζες Ράιτ, με τον Αμερικανό να διαμορφώνει το 70-51. Με αντιαθλητικό χρεώθηκε και ο Βιλντόσα αμέσως μετά. Οι ΛεΝτέι, Μίροτιτς και Ρίτσι βρήκαν λύσεις (70-57), αλλά η ανωτερότητα του Ολυμπιακού δεν επιδεχόταν αμφισβήτησης. Ο Πίτερς πέρασε στο παρκέ και ευστόχησε σε τρίποντο (75-57), ενώ με τρίποντα «έγραψε» το 80-59 και το 83-64 ο Βιλντόσα. Ο Μπαρτζώκας έριξε και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, 1:45’’ πριν τη λήξη με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του διεθνή γκαρντ.

Διαιτητές: Πέρεθ (Ισπανία), Ζαμοϊσκι (Πολωνία), Μπίτνερ (Γερμανία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 2, Ράιτ 5, Λαρεντζάκης Βιλντόσα 9 (2), Φαλ 2, Βεζένκοφ 22 (3), Παπανικολάου 13 (1), Ντόρσεϊ, Πίτερς 9 (2), Πετρούσεφ, ΜακΚίσικ 22 (3), Φουρνιέ 5 (1)

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Έτορε Μεσίνα): Ντιμιτρίγιεβιτς 6 (1), Κοζέρ 4 (1), Τονούτ, Μπολμάρο 7 (1), Μπρουκς, ΛεΝτέι 16 (1), Ρίτσι 11 (3), Φλακαντόρι, Ντιόπ 14, Σιλντς 5, Μίροτιτς 5, ΜακΚόρμακ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός …πάτησε την Αρμάνι Μιλάνο on BLUE SKY.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυρίαρχος, Ολυμπιακός …πάτησε, Αρμάνι Μιλάνο,kyriarchos, olybiakos …patise, armani milano