Ο Γκουαϊδό διόρισε νέα διοίκηση στην πανίσχυρη Citgo των ΗΠΑ

Ο Γκουαϊδό διόρισε νέα διοίκηση στην πανίσχυρη Citgo των ΗΠΑ15.02.2019Ειδήσεις

Ο αυτοανακηρυχθείς προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό (φωτό) -επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας»- ανακοίνωσε χθες τον διορισμό νέας διοίκησης στη Citgo, τη θυγατρική της εθνικής εταιρίας πετρελαίου

PDVSA, που εδρεύει στις ΗΠΑ

«Η νέα διοίκηση θα αποτελείται από ικανούς Βενεζουελάνους που δεν εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθοράς και δεν έχουν πολιτικούς δεσμούς» ανακοίνωσε μέσω twitter ο Γκουαϊδό.

«Με αυτή την απόφαση όχι μόνο προστατεύουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία, αλλά αποφεύγουμε να συνεχιστεί η καταστροφή της εταιρίας, αποφεύγουμε τις απώλειες» τόνισε. Υπενθυμίζουμε ότι η Citgo διυλίζει το πετρέλαιο της Βενεζουέλας και στη συνέχεια το διανέμει στις ΗΠΑ. Τα τεράστια έσοδα της Citgo -που αποτελεί την όγδοη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία στις ΗΠΑ- δεν πηγαίνουν πλέον στα ταμεία της Βενεζουέλας, αλλά -κατόπιν απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ- παραμένουν σε λογαριασμό αμερικανικής τράπεζας, πρόσβαση στην οποία έχουν μόνο ο Γκουαϊδό και οι συνεργάτες του.

Στο μεταξύ, η Κούβα κατήγγειλε την Τετάρτη ότι στρατιωτικές μονάδες των ΗΠΑ έχουν μεταβεί σε νησιά της Καραϊβικής προκειμένου να προετοιμάσουν «μια επίθεση» και «μια στρατιωτική περιπέτεια» εναντίον της Βενεζουέλας, «υπό το προκάλυμμα μιας ανθρωπιστικής επέμβασης». Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ θα εκφωνήσει τη Δευτέρα σε πανεπιστήμιο του Μαϊάμι μια ομιλία για τη Βενεζουέλα, προκειμένου να εκφράσει και πάλι τη στήριξή του στον Γκουαϊδό.

Keywords
Τυχαία Θέματα