Όλγα Γεροβασίλη: «Έχει ήδη κριθεί, ο Κασσελάκης δεν θα είναι υποψήφιος»

Ένα ορθάνοιχτο παράθυρο για την αναβολή του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ άφησε η Όλγα Γεροβασίλη, χωρίς να το παραδεχθεί ευθέως, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής της.

«Δεν υπάρχει αντικαταστατική διαδικασία. Όλα έγιναν με βάση το Καταστατικό και τον Οδικό Χάρτη που λίγο παλαιότερα είχε ψηφίσει και η ίδια η πλευρά Κασσελάκη», τόνισε αρχικά η κυρία Γεροβασίλη, κατά την συνέντευξή της.

«Ας μην κουράζουμε με το Καταστατικό. Όλα έγιναν όπως πρέπει», τόνισε στη συνέχεια. Σε παρατήρηση του Νίκου Ευαγγελάτου

πως τα καταστατικά είναι και ερμηνεύσιμα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Από ποιον; Από το κόμμα. Είναι γνήσιος ερμηνευτής. Γιατί είναι ο συντάξας, ο ψηφίσας και ο εφαρμόζων. Δεν μπαίνουν άλλα ζητήματα σε αυτό».

«Αυτό το κόμμα έκρινε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να το εκπροσωπήσει ως πρόεδρος. Το έκρινε με τη μομφή. Έχει τελειώσει αυτό. Επομένως, πώς είναι δυνατόν κάποιον που κρίνω ότι δεν μπορεί να με εκπροσωπήσει και να με αντιπροσωπεύσει ως πρόεδρος, του επιτρέπω ξαφνικά να κατέβει στις εκλογές;».

Μάλιστα, έθεσε το ερώτημα σχετικά με το πώς θα μπορούσε να επιτραπεί η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, «ο οποίος είναι πολύ στεναχωρημένος με τις διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ», όπως ανέφερε. «Ο παραλληλισμός μου δεν είναι τυχαίος», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όλα έγιναν όπως έπρεπε, βάσει Καταστατικού», πρόσθεσε η κυρία Γεροβασίλη, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «όλα θα γίνουν κανονικά», απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου σχετικά με την πραγματοποίηση του Συνεδρίου.

«Τα λάθη του είναι επιθετικά. Είναι σχέδιο οι αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές του. Δεν ξέρω μέχρι πού θα πάει το σχέδιό του» Στέφανου Κασσελάκη για διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι δυνατόν να θέλει να κατέβει ξανά υποψήφιος; Αυτό είναι θράσος».

Αναφερόμενη ξανά στο «μπλόκο» που στήθηκε από τον εσωκομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Κασσελάκη, σημείωσε: «Είναι δυνατόν να θέλει να κατέβει ξανά υποψήφιος; Βγήκε χθες προκλητικά, στοχοποιώντας εργαζόμενους. Απαξίωσε το κόμμα, τους ανθρώπους, τον μηχανισμό και θέλει να ηγηθεί. Αυτό είναι θράσος».

Ακόμη, κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι εξαιτίας του το κόμμα «έπεσε δημοσκοπικά στο 7%-8%».

Στη συνέχεια, η Όλγα Γεροβασίλη διερωτήθηκε: «Έχει επάγγελμα σήμερα ο κ. Κασσελάκης, εκτός του ότι θέλει να γίνει πρόεδρος;».

Έστειλε το μήνυμα πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε προβοκάτσιες» και ότι «οφείλουμε να προχωρήσουμε κανονικά».

Για το εάν υπάρχει κάποιος τρόπος ο Στέφανος Κασσελάκης να είναι υποψήφιος πρόεδρος, απάντησε: «Αυτό έχει ήδη κριθεί. Δεν μπαίνει θέμα για κάτι τέτοιο». Όπως εξήγησε, «εάν έρθει ένας, ας τον πούμε λίγο περίεργο και φέρει τις απαιτούμενες υπογραφές, θα είναι υποψήφιος πρόεδρος;».

Δείτε τη συνέντευξη της Όλγας Γεροβασίλη

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα