Eυρωαγορές: Εβδομαδιαίες απώλειες 1% ο Stoxx 600-«Απογοήτευση» για την Mercedes

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν οριακά χαμηλότερα την Παρασκευή (25/10), ολοκληρώνοντας μια σε μεγάλο βαθμό αρνητική εβδομάδα για τις παγκόσμιες μετοχές, ενώ η περίοδος των κερδών του τρίτου τριμήνου έχει ξεκινήσει.

Eιδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχασε 1% κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ μέχρι το κλείσιμο της Παρασκευής σημείωσε περαιτέρω πτώση 0,04% στις 518.74 μονάδες. Οι ταξιδιωτικές μετοχές ηγήθηκαν των απωλειών, με πτώση 1,5%.

Όσον αφορά τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη

0,04% στις 19,460.55 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 κινήθηκε καθοδικά κατά 0,25% στις 8,248.84 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε επίσης με ήπια πτώση 0,08% στις 7,497.54 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε οριακή άνοδο 0,18% στις 34,580.00 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 κινήθηκε πτωτικά κατά 0,19% στις 11,817.15 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός PSI σημείωσε κέρδη 0,34% στις 6,513.28 μονάδες.

Τα εταιρικά αποτελέσματα αποδείχθηκαν ανάμεικτα, με πολλές τράπεζες να ξεπερνούν τις προσδοκίες, αλλά άλλους τομείς να κρατούν επιφυλακτικό το κλίμα των επενδυτών.

Οι μετοχές της Mercedes υποχώρησαν κατά 1%, αφού η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πτώση 64% στα λειτουργικά κέρδη του βασικού της τμήματος αυτοκινήτων, κατηγορώντας «τις ασθενέστερες μακροοικονομικές συνθήκες και τον έντονο ανταγωνισμό, κυρίως στην Ασία».

Η γαλλική εταιρεία παραγωγής αλκοολούχων ποτών, Remy Cointreau υποχώρησε κατά 0,7% αφού μείωσε τις προοπτικές των πωλήσεών της για το σύνολο του έτους, λέγοντας ότι πλέον αναμένει διψήφια πτώση αντί για σταδιακή ανάκαμψη εν μέσω της αδυναμίας στις ΗΠΑ και την Ασία-Ειρηνικό.

Να σημειωθεί ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες ποτών υψηλού επιπέδου πλήττονται από υψηλότερους δασμούς στις κινεζικές εξαγωγές τους, σε μια κίνηση αντιποίνων για τους δασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα.

Η βρετανική τράπεζα, NatWest έκλεισε 0,6% υψηλότερα, περιορίζοντας ελαφρώς τα προηγούμενα κέρδη. Ξεπέρασε το υψηλότερο επίπεδό της από το 2011 νωρίτερα στη συνεδρίαση, αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες για κατακόρυφα υψηλότερα κέρδη και αύξησε τις ετήσιες προβλέψεις της.

Οι χρηματιστηριακές αγορές ήταν ως επί το πλείστον υψηλότερες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού την Παρασκευή, αν και οι κύριοι δείκτες της Ιαπωνίας υποχώρησαν εν όψει των γενικών εκλογών το Σαββατοκύριακο και της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας την επόμενη εβδομάδα.

Τέλος, οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν μικρή άνοδο την Παρασκευή, μετά από μια μικτή συνεδρίαση την Πέμπτη, κατά την οποία το ράλι της Tesla μετά τα κέρδη ανέβασε τον Nasdaq Composite και τον S&P 500.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #μετοχές #δείκτες
Keywords
Αναζητήσεις
eyroagores-evdomadiaies-apoleies-1-o-stoxx-600-apogoitefsi-gia-tin-mercedes.htm
Τυχαία Θέματα