Αξίζει να ξεχάσουμε το Bitcoin και να αγοράσουμε Solana;

Οι επενδυτές των κρυπτονομισμάτων αναμένουν μεγάλα πράγματα από το Bitcoin τα επόμενα δύο χρόνια, την στιγμή που οι τιμές του έχουν αυξηθεί κατά 124% τις τελευταίες 52 εβδομάδες, και αυτό αναμένεται να είναι μόνο η αρχή.

Παρόλα αυτά, το Solana κάνει τα πρόσφατα κέρδη του Bitcoin να φαίνονται εντελώς...απογοητευτικά, καθώς έχει κερδίσει αρκετά μεγαλύτερα ποσοστά την ίδια περίοδο.

Μπορεί το Solana να διατηρήσει αυτή την τεράστια δυναμική της αγοράς ή οι τάσεις των τιμών θα φαίνονται διαφορετικές στην επόμενη εποχή;

Θα πρέπει οι επενδυτές Bitcoin να μετατρέψουν τα ψηφιακά τους περιουσιακά στοιχεία σε νομίσματα Solana αντ' αυτού; Ας ρίξουμε μια ματιά.

Πώς διαφέρει το Solana από το Bitcoin

Το Solana θέλει να «φέρει το blockchain στους ανθρώπους». Η πλατφόρμα blockchain Solana μπορεί να επεξεργαστεί έξυπνες συμβάσεις πολύ γρήγορα και με ελάχιστα τέλη επεξεργασίας. Αυτές οι ιδιότητες καθιστούν εύκολο για τους προγραμματιστές εφαρμογών κάθε είδους να μπουν στο οικοσύστημα Solana και να παίξουν. Η οικοδόμηση μιας μεγάλης κοινότητας προγραμματιστών με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να οδηγήσει σε πολλά χρήσιμα και πολύτιμα έργα με την πάροδο του χρόνου.

Ουσιαστικά, το Solana θέλει να βοηθήσει τους απλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αποκτήσουν τον έλεγχο των οικονομικών τους, των διαδικτυακών τους εμπειριών και των περιουσιακών τους στοιχείων. Είναι ήδη μια δημοφιλής πλατφόρμα για τη διαχείριση των μη φθαρτών tokens (NFTs), η οποία μπορεί να παρακολουθεί την ιδιοκτησία.

Τελικά, αυτή η φιλοσοφία θα μπορούσε να καταστήσει τη Solana ένα κρίσιμο συστατικό της κοινότητας Web3 και των αποκεντρωμένων οικονομικών. Αυτό το δίκτυο blockchain σχεδιάστηκε για ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, με βάση το υπόβαθρο της ιδρυτικής ομάδας στην κατασκευή δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Αυτό το όραμα είναι πολύ διαφορετικό από τον ρόλο του Bitcoin ως ψηφιακού νομίσματος, που επικεντρώνεται στη διαχείριση του πλούτου και την προστασία της αξίας. Το Bitcoin δημιουργεί αξία προσφέροντας περιορισμένη πρόσβαση σε ένα σκόπιμα σπάνιο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο. Αντίθετα, το Solana αποκτά μεγαλύτερη αξία καθώς οι άνθρωποι δημιουργούν και χρησιμοποιούν εφαρμογές στη φιλική και ανοιχτή προς τους προγραμματιστές.

Έτσι, τα δύο κρυπτονομίσματα έχουν μερικές κοινές ιδιότητες, αλλά κατασκευάστηκαν για πολύ διαφορετικούς σκοπούς.

Μπορεί κάποιο κρυπτονόμισμα να ικανοποιήσει όλους τους επενδυτικούς σας στόχους;

Οι μεγαλοϊδεάτες του Bitcoin, όπως ο πρόεδρος της MicroStrategy Michael Saylor, θα υποστηρίξουν ότι το Bitcoin είναι το μοναδικό κρυπτονόμισμα με οποιαδήποτε αξία. Άλλα έργα blockchain μπορεί να είναι χρήσιμα, αλλά ποτέ δεν θα δημιουργήσουν πλούτο συγκρίσιμο με την οικοδόμηση αξίας του αρχικού κρυπτονομίσματος.

Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν αυτοί οι υποστηρικτές του Bitcoin έχουν τη σωστή ιδέα. Μέχρι τότε, ο εκκολαπτόμενος τομέας των κρυπτονομισμάτων φαίνεται να έχει χώρο για πολλά διαφορετικά νομίσματα και tokens, καθένα από τα οποία θα εξυπηρετεί διαφορετικές ιδέες στο πλαίσιο των αγορών Web3 και αποκεντρωμένης χρηματοδότησης - για να μην αναφέρουμε τυχόν αυριανά επιχειρηματικά εργαλεία βασισμένα στην αλυσίδα μπλοκ που δεν έχουν εφευρεθεί ακόμη.

Έτσι λοιπόν, εάν καταλήγει κάποιο συμπέρασμα για τους λάτρεις των κρυπτονομισμάτων δεν συνίσταται σε καμία περίπτωση να πουλήσουν όλα τα Bitcoin τους σε αντάλλαγμα για μια μεγάλη θέση στο Solana. Η καλύτερη προσέγγιση είναι πιθανώς ένα υγιές μείγμα διαφόρων κρυπτονομισμάτων και ολόκληρο το καλάθι κρυπτονομισμάτων θα πρέπει να αποτελεί ένα μικρό μέρος μιας διαφοροποιημένης επενδυτικής φιλοσοφίας. Είτε το Solana εκτοξευθεί στα ύψη είτε καταρρεύσει από αυτό το σημείο και μετά, άλλα ονόματα σε αυτό το ευρύ χαρτοφυλάκιο θα πρέπει να αναλάβουν το κενό για να προστατεύσουν και να αυξήσουν τον πλούτο σας μακροπρόθεσμα.

Ελευθερία Βασιλάκη

#Bitcoin #Solana
Keywords
Αναζητήσεις
axizei-na-xechasoume-to-bitcoin-kai-na-agorasoume-solana.htm
Τυχαία Θέματα