Εισροές-ρεκόρ στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία από την αρχή του έτους

Εν μέσω συνεχιζόμενης αστάθειας των τιμών κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, τα επενδυτικά προϊόντα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων παρουσίασαν σημαντική αγοραστική δραστηριότητα, με εισροές που έφτασαν τα 1,44 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτό οδήγησε τις εισροές από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα στο επιβλητικό ποσό των 17,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 2021.

Ωστόσο, παρά αυτή την ισχυρή εισροή, η CoinShares ανέφερε ότι οι όγκοι συναλλαγών παρέμειναν σχετικά χαμηλοί στα 8,9 δισεκατομμύρια

δολάρια σε εβδομαδιαία βάση, σε σύγκριση με τον ετήσιο μέσο όρο 7 ημερών των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Bitcoin συνέχισε να κυριαρχεί στα charts, εξασφαλίζοντας την πέμπτη μεγαλύτερη εβδομαδιαία εισροή στο ρεκόρ στα 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια. Από την άλλη πλευρά, τα προϊόντα short-Bitcoin παρουσίασαν σημαντικές εκροές, με έξοδο 8,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό σηματοδότησε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία εκροή από τον Απρίλιο.

H CoinShares απέδωσε την αύξηση των εισροών στους επενδυτές που «εκμεταλλεύονται» την αδυναμία των τιμών, εν μέρει επηρεασμένοι από τις πωλήσεις Bitcoin της γερμανικής κυβέρνησης και τη μετατόπιση του κλίματος λόγω του χαμηλότερου από τον αναμενόμενο πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Μεταξύ των altcoins, το Ethereum ξεχώρισε καθώς προσέλκυσε εισροές 72 εκατομμυρίων δολαρίων. Είναι ενδιαφέρον, επισημαίνει το CryptoPotato, ότι το ποσοστό εισροής ήταν το υψηλότερο από τον Μάρτιο και πιθανότατα οφείλεται στην προσδοκία της πιθανής έγκρισης ενός spot ETF στις ΗΠΑ. Άλλα altcoins δέχτηκαν επίσης θετικές εισροές, με τα Solana, Avalanche και Chainlink να λαμβάνουν 4,4 εκατομμύρια δολάρια, 2 εκατομμύρια δολάρια και 1,3 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.

Επιπλέον, τα Litecoin, XRP και Cardano προσέλκυσαν αντίστοιχα εβδομαδιαίες εισροές 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων, 1 εκατομμυρίου και 0,7 εκατομμυρίων δολαρίων, επιδεικνύοντας έντονο ενδιαφέρον επενδυτών σε ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων παρά την ευρύτερη ύφεση της αγοράς.

Θετικό συναίσθημα σε όλο τον κόσμο

Σε περιφερειακό επίπεδο, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισαν να προηγούνται με 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε εισροές για την εβδομάδα. Η CoinShares είπε ότι το θετικό κλίμα παρατηρήθηκε παγκοσμίως, με την Ελβετία, το Χονγκ Κονγκ και τον Καναδά να ξεχωρίζουν ιδιαίτερα για τις εισροές τους ύψους 57,5 εκατομμυρίων δολαρίων, 54,6 εκατομμυρίων δολαρίων και 24,2 εκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα. Η Ελβετία κατέγραψε ρεκόρ για φέτος.

Την ίδια περίοδο, η Γερμανία, η Αυστραλία, η Σουηδία και η Βραζιλία κατέγραψαν εβδομαδιαίες εισροές 11,7 εκατομμυρίων δολαρίων, 5,8 εκατομμυρίων δολαρίων, 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων και 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα.

#περιουσιακά_στοιχεία #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
eisroes-rekor-sta-psifiaka-periousiaka-stoicheia-apo-tin-archi-tou-etous.htm
Τυχαία Θέματα