Κιμ Γιονγκ Ουν: Εκτέλεσε 30 αξιωματούχους για τις φονικές πλημμύρες

09:24 4/9/2024 - Πηγή: Reporter

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να διέταξε την εκτέλεση τουλάχιστον 30 κυβερνητικών αξιωματούχων μετά τις καταστροφικές πλημμύρες το καλοκαίρι που στοίχησαν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, όπως αναφέρει ρεπορτάζ από τη Νότια Κορέα.

Το τηλεοπτικό κανάλι Chosun του Νότου ανέφερε την Τρίτη (3/9) ότι οι Αρχές της Βόρειας Κορέας καταδίκασαν μεταξύ 20 και 30 άτομα σε θανατική ποινή τον περασμένο μήνα για

την αποτυχία τους να προστατέψουν τον λαό από τις φονικές πλημμύρες.

Ένας αξιωματούχος φέρεται να είπε: «20 έως 30 στελέχη στην περιοχή που επλήγη από τις πλημμύρες εκτελέστηκαν την ίδια ώρα στα τέλη του περασμένου μήνα».

Το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA) ανέφερε ότι ο Κιμ έδωσε εντολή στις αρχές να «τιμωρήσουν αυστηρά» τους αξιωματούχους μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την επαρχία Τσαγκάνγκ, κοντά στα σύνορα με την Κίνα τον Ιούλιο.

Ο απολογισμός ήταν τουλάχιστον 5.000 νεκροί, ενώ χιλιάδες σπίτια, καθώς και πολλά άλλα δημόσια κτίρια, κατασκευές, δρόμοι και σιδηρόδρομοι πλημμύρισαν στη βορειοδυτική πόλη Σινουίτζου και στη γειτονική πόλη Ουιτζού.

Ο Κιμ κατηγόρησε τους αξιωματούχους που είχαν παραμελήσει την πρόληψη καταστροφών ότι προκάλεσαν «απώλειες ανθρώπινων ζωών που δεν μπορούν να επιτραπούν».

Η Βόρεια Κορέα έχει απορρίψει προσφορές βοήθειας από την Κίνα, τη Ρωσία, ακόμη και τη Νότια Κορέα, με την οποία οι εντάσεις παραμένουν σε υψηλά όλων των εποχών.

#Κιμ_Γιονγκ_Ουν #Βόρεια_Κορέα #πλημμύρες #ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Keywords
Αναζητήσεις
kim-giongk-oun-ektelese-30-axiomatouchous-gia-tis-fonikes-plimmyres.htm
Τυχαία Θέματα